BEERSEL - Twee woonwagens gaan in de vlammen op

C21

BEERSEL - Twee woonwagens gaan in de vlammen op

Beersel_campingbrand_1
De woonwagens werden volledig vernield. - Foto's Marc Sluys.
 
Beersel_campingbrand_3
Beersel_campingbrand_
Beersel_campingbrand_2
Er kon niets gered worden (Foto Sluys)
 

De Brusselse brandweer werd donderdag rond 22.30 uur opgeroepen voor een caravanbrand op de camping van Beersel aan de Steenweg op Ukkel. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen reeds uit een staancaravan. De brandweer ging het vuur te lijf maar raakte zonder water. Hierop werd gezocht naar de brandkranen op de Steenweg op Ukkel maar daar kon geen aansluiting worden gemaakt. Pas later werd het nodige bluswater gevonden in een zijstraat.  

“Het was een zware brand”, vertelt brandweerman Bruno Jozef. “In de caravan en de mobilhome stonden 5 gasflessen. Hiervan zijn er 4 tot ontploffing gekomen. Eén van de flessen konden we tijdig buiten halen en afkoelen. Mogelijk ligt een kortsluiting aan de basis van deze brand.”

 “Toen we de brand ontdekten, kwam er rook uit het dak van de caravan.”, begint campinguitbater Vincent Vandevelde zijn verhaal. “Een tiental minuten later zagen we de eerste vlammen en bij aankomst van de brandweer stond de caravan helemaal in brand. De brandweer had het bijzonder moeilijk om het nodige water voor de bluswerken te vinden. Op de Steenweg op Ukkel kon de brandweer op twee plaatsen aan geen water geraken. Uiteindelijk werd water gevonden in de Kerkveldstraat. Hierdoor ging heel wat kostbare tijd verloren. Het vuur sloeg hierdoor over naar een mobilhome. Het vuur ontstond in de grote caravan en sloeg over naar de mobilhome.

Deze wagens zijn twee jaar oud. Het is dus logisch dat de Duitse eigenaars aangeslagen zijn. Ze hebben een stand op de Eroticabeurs in de kelders van Curegem. Zij vertrokken rond de middag naar de beurs en komen na sluitingstijd terug. Toen ze van de brand hoorden, zijn ze onmiddelijk teruggekomen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief