BEERSEL Philip Catherine treedt met zijn quartet aan in CC de Meent

BEERSEL Philip Catherine treedt met zijn quartet aan in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___philip_catherine
ingezonden foto
 

 Het moet zijn dat Philip Catherine, toch één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène, een speciale band heeft met CC de Meent. Aanvankelijk was voorzien dat Philip Catherine met zijn trio zou optreden, maar intussen heeft hij bevestigd dat hij toch met zijn quartet naar CC de Meent komt. Het optreden van het Philip Catherine Quartet,  dit zijn dan uiteraard Philip Catherine(gitaar) zelf, Maxime Moyaerts(piano), Philippe Aerts(contrabas) en Antoine Pierre(drums), vindt plaats zaterdag 17 februari om 20u15. Voor het concert in CC de Meent zijn nog tickets beschikbaar via: https://www.demeent.be/nl/event/3031/philip-catherine-quartet .Vele jazz- en andere muziekliefhebbers zullen ongetwijfeld al uitkijken naar dit concert waar kwaliteit gewaardborgd is. Immers, sinds de jaren '60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

 Hij is net 18 jaar oud wanneer hij met het Lou Bennett trio op tournee door Europa trekt. In 1971 wordt hij door Jean-Luc Ponty gevraagd om mee te spelen in diens kwintet. Dat jaar verschijnt ook de eerste plaat onder zijn naam ‘Stream’, gevolgd door de albums "September Man" en "Guitars" in 1974-75. Jazzliefhebbers uit de hele wereld ontdekken een nieuwe ster aan het jazzfirmament: een jonge, virtuoze gitarist die ook een begenadigd componist blijkt te zijn. Thema’s als ‘Homecomings’ en ‘Nairam’ zijn ondertussen beroemd geworden.

In October 2017 vierde Philip Catherine zijn 75e verjaardag met een memorabel concert in Flagey in een line-up met twee piano's en twee drummers.

Voor deze gelegenheid verscheen bij Warner Music een speciale 5-CD Box : de langverwachtte re-release van zijn vinyl platen 'September Man' en 'Guitars' en van de albums 'Babel' en 'End of August', plus onuitgebrachte solo opnames uit 1979 & 1982 door Radio Bremen. 

Ook zijn allereerste album "Stream" werd heruitgebracht op het Japanse label Disk Union.


artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 aug 2019

archief