BEERSEL - Veel volk op de infoavond over zonnepanelen

C21

BEERSEL - Veel volk op de infoavond over zonnepanelen

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

De gemeente Beersel organiseerde samen met de Provincie Vlaams-Brabant, Archeduc en het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen een gratis infoavond over zonnepanelen in Bezoekerscentrum De Lambiek. Jef Valvekens van vzw Dialoog kwam vertellen waarom een fotovoltaïsche zonne-installatie een ecologisch en economisch interessante investering is.

Eerst heette Veerle Leroy, schepen van leefmilieu, iedereen welkom en vertelde ze dat in Beersel 34% het transport en 39% de huishoudens verantwoordelijk zijn voor de CO2 uitstoot. De bevolking moet dus volop inzetten om hun huizen beter te isoleren en energiearm te maken.

Op deze infoavond kreeg je onder andere antwoord op vragen zoals: wat brengt een installatie op en welke factoren hebben invloed op de opbrengst? Hoe groot moet de installatie zijn en hoe integreert u ze in uw dak? Hoe herkent u een kwalitatieve installatie? Kunt u batterijen koppelen aan een installatie?... Er werd aandachtig geluisterd, maar er werden ook kritische vragen gesteld door het publiek.

Meer info op www.dialoog.be Ook interesse? Teken in op de provinciale groepsaankoop http://www.vlaamsbrabant.be/groepsaankoop

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief