BEERSEL - Marcus Marc signeerde zijn nieuw boek ‘Oorlog en vete’

C21

BEERSEL - Marcus Marc signeerde zijn nieuw boek ‘Oorlog en vete’

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Zaterdag signeerde Marcus Marc (de auteursnaam van Marc Fastenaekels) in boekhandel Carpe Diem in Dworp. Marc woonde tot 2009 in Dworp, nadien verhuisde hij naar Cotignac (Frankrijk) waar hij samen met zijn vrouw Emmy chambres d'hôtes ‘Biebel' uitbaat. Het vierde boek van Marcus Marc heeft als titel ‘Oorlog en vete’ en speelt zich af in Dworp en in Cotignac, zoals zijn vorige boeken. Voor wie het boek wou kopen met een gepersonaliseerde boodschap van de auteur, was dit een uitgelezen gelegenheid.

De trouwe lezers van de boeken van Marcus Marc weten uiteraard dat Bersalis tripel het lievelingsbier is van commissaris Boeckx. Om dit extra in de verf te zetten, mocht Marcus Marc van Oud Beersel aan de eerste vierentwintig die een gesigneerd boek kochten een flesje Bersalis tripel overhandigen.

De tekst achteraan op het boek geeft aan in welke omgeving en sfeer dit boek zich afspeelt; Joris Somers is een rijzende ster aan het politieke firmament. Hij zetelt als volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement. Terwijl half België zich vergaapt aan de ruime overwinning van België tegen Hongarije, laat Joris de parochiezaal in Dworp vollopen om zijn aanhangers toe te spreken. Fleur, de zus van Joris is eveneens aanwezig op deze geanimeerde samenkomst. Hoewel ze volop de Vlaamsgezindheid van haar broer steunt, heeft ze die avond een hoogoplopende ruzie met haar broer achter de rug. Ze begrijpt niet dat hij nog steeds blijft dwepen met de collaborerende VNV-kopstukken uit de tweede wereldoorlog. Wanneer Fleur naar huis fietst, probeert ze een persoon te ontwijken waarmee ze niets meer mee wil te maken hebben. Dat lukt haar. In haar bekommernis merkt ze niet dat een donkere wagen haar met gedoofde lichten volgt. Die auto rijdt haar opzettelijk aan. Ze valt en komt met het hoofd op een boordsteen terecht. Half versuft stelt ze vast dat de schade beperkt is. Op dat ogenblik vertrekt een auto met gierende banden. De koplampen die razendsnel op haar afkomen, verblinden haar…

Je kan het boek nog kopen via de website van  yanga.mijnbestseller.nl , in boekhandel Carpe Diem in Dworp, in andere boekhandels (eventueel laten bestellen: ISBN 9789463420600), bij zus Linda Fastenaekels Zevenbronnenstraat 82 in Dworp (0472/87.98.63) en bij hem thuis in Cotignac.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief