BEERSEL is enkele Belgische kampioenen rijker

C21

BEERSEL is enkele Belgische kampioenen rijker

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Zaterdag 27 januari, trok de Giants Dansschool met enkele van de wedstrijdgroepen hiphop naar het Belgisch Kampioenschap Hiphop, georganiseerd door de United Dance Organisation, in Mechelen. Ze werden tweemaal Belgisch kampioen!

De jongste groep, de High Street Giants, allemaal meisjes van 6-8 jaar oud, dansten in de U10. Zij behaalden met hun choreografie onder leiding van Leentje Blykers,  geïnspireerd door Pirates of the Carribian, de gouden plak en mogen zich een jaar lang Belgisch Kampioen Hiphop noemen.

De NRGX Crew zijn jongens en meisjes van 12 jaar. Zij dansten in een zware categorie van de U12. Na een spannende strijd behaalden ook zij het hoogste schavot en werden ze gekroond tot Belgisch Kampioen.

De oudste groep, G-Force, dansten mee als jongste groep in de U18. Ze stonden hun mannetje en met hun originele choreo van Robin Brys, Leentje Blykers en Daan Blykers, behaalden ze een welverdiende 3de plaats van de 15 deelnemende groepen.

Choreografe Leentje Blykers: “De kinderen hebben de afgelopen maanden enorm hard getraind. Samen met hun lesgevers sleten ze vele uren in onze danszaal om zich voor te bereiden op deze grote wedstrijd. Maar geen dansles was hen te veel. Iedereen was heel enthousiast en zowel de kinderen als de ouders en de lesgevers zijn er ten volle voor gegaan. Daarom dat we extra trots zijn op deze resultaten. Met deze plaatsing zijn wij ook rechtstreeks geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en het Wereldkampioenschap in Glasgow. Beersel is dus enkele Belgische kampioenen rijker.”

De Giants Dansschool is al enkele jaren een vaste waarde in het Beerselse verenigingsleven en in de Belgische danswereld. Het is alvast uitkijken naar hun dansshow 'Insula' op vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei in het CC De Meent.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief