Politiezone ZENNEVALLEI - 34 bestuurders hadden glaasje op

C21

Politiezone ZENNEVALLEI - 34 bestuurders hadden glaasje op

3_politielogo_2011_p200
EP

 Al meer dan 102 000 mensen doen mee aan de campagne Tournée Minerale, doch bleek afgelopen weekend nog niet iedereen de boodschap te kennen. Zeker wanneer je beslist het stuur te nemen, zou je beter wel twee nadenken.  34 bestuurders hadden te veel gedronken en 5 bestuurders reden onder invloed van drugs

Zo werd afgelopen weekend, zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als van zaterdag op zondag, opnieuw massaal gecontroleerd op alcohol achter het stuur.

De controles vonden plaats op verschillende plaatsen in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. In totaal werden er 400 bestuurders gecontroleerd. 34 bestuurders hadden te veel op en dienden hun rijbewijs af te geven. Zeven rijbewijzen werden zelfs ingetrokken voor 15 dagen. Verder werden nog vijf bestuurders betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Ook deze rijbewijzen werden ingetrokken.

Eén iemand probeerde nog te vertrekken met de wagen tijdens de inhouding van het rijbewijs. Enkele meters verder werd de bestuurster evenwel weer tegen gehouden door de motorrijders. De dame mag zich aan een extra boete verwachten. 

Resultaten BOB-campagne
De BOB-campagne mag dan wel voorbij zijn, de politiezone Zennevallei blijft inzetten op alcoholcontroles.

De resultaten van de BOB-campagne bewijzen opnieuw dat het drinken van alcohol het rijden beïnvloedt. Bij maar liefst 10 % van de gebeurde ongevallen (tijdens de BOB-campagne) bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Drinken en rijden horen gewoonweg niet samen. 

Hoopvol zijn de verdere resultaten van de campagne wel. Zo werd er dit jaar veel meer gecontroleerd. Er werden in totaal 5 590 bestuurders gecontroleerd. Het aantal dat betrapt werd daalde van 155 bestuurders op 3 944 naar 109 op 5 590 bestuurders. Dat is gelijk aan 1,9 %, in vergelijking met vorig jaar toen 3,9 % van de bestuurders betrapt werd op rijden onder invloed.  

3 verkeersdoden in 2017
Verder zijn ook andere cijfers voor het jaar 2017 gekend. Zo telde de zone afgelopen jaar, jammer genoeg drie verkeersdoden. In totaal gebeurden er 236 verkeersongevallen met lichamelijke schade tot gevolg. Het ging om 263 licht gewonden, 27 zwaargewonden en dus drie dodelijke slachtoffers.

Met de actieplannen van de zone wordt een daling van het aantal verkeersongevallen en verkeersslachtoffers beoogt. Zo zet de zone in op snelheidscontroles, rijden onder invloed, het gebruik van de gsm achter het stuur, het dragen van de gordel en een veilige schoolomgeving. Ook controles op zwaar vervoer en rijden zonder rijbewijs behoren tot de actiedomeinen van de zone Zennevallei.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 feb 2024

archief