PZ Zennevallei zet multidisciplinaire ploegen in

PZ Zennevallei zet multidisciplinaire ploegen in

3_politielogo_2011_p200
EP

 Sinds kort zet de politiezone Zennevallei extra multidisciplinaire ploegen in, die zich vastbijten in plaatselijke fenomenen en delicten. Het opzet van deze ploegen is voornamelijk om zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar te zijn op het grondgebied. De inzet van deze ploegen lijkt nu ook zijn vruchten af te werpen.

Zo ging er gisteren alweer een jonge ploeg op pad met specifieke aandacht voor overlast, verkeer, en andere aandachtspunten binnen de wijk van Halle-station.

Aanvankelijk startte de controle om 11.30 uur aan het station van Halle om toezicht te houden bij de sluiting van de scholen en de drukte die dit met zich meebrengt (het was woensdag middag). Ook de parkeer- en verkeerslast aan het station werd bewaakt. Alles verliep vrij normaal. Er waren alvast geen bijzonderheden te melden.

Vanaf 14 uur werd er door de ploeg, samen met het team verkeer van Halle, een verkeersactie georganiseerd. Zo werden er 277 personen gecontroleerd met de sampling. Dit is een toestel dat de kleinste vorm van aanwezigheid van alcohol detecteert. Bij één bestuurder werd het rijbewijs voor een duur van zes uur ingetrokken. Een bestuurder werd betrapt op het gebruik van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Verder werd nog proces-verbaal gemaakt van één voertuig wegens niet-verzekering, één voertuig wegens niet-ingeschreven en één kentekenplaat werd in beslag genomen. Daarnaast werden nog verschillende inbreuken vastgesteld op vlak van keuring en gordeldracht.

De dag was nog niet voorbij. Na de verkeerscontrole vervolgde de ploeg zijn pad binnen de wijk en werden controles gevoerd van plaatsen en personen. Hierbij werd één illegale vreemdeling aangetroffen en van zijn vrijheid beroofd. De beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken wordt nog afgewacht.

Ook werd een minderjarige aangetroffen die geseind stond. De minderjarige kon gelinkt worden aan verschillende gerechtelijke feiten op ons grondgebied. Tijdens de veiligheidsfouille werd tevens nog een gebruikershoeveelheid drugs gevonden en twee verboden wapens. De jongeman werd intussen verhoord en de nodige processen-verbaal werden opgesteld. De jongeman werd overgedragen aan de politiezone van Gent, omdat hij daar als vermist werd opgegeven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2018
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 aug 2019

archief