BEERSEL - Gevallen verweerde eik Frans Degreefstraat werd vervangen

C21

BEERSEL - Gevallen verweerde eik Frans Degreefstraat werd vervangen

Eik_1
Foto's Bart Devillé
 
Eik_2
 
Eik_3
 

  Vele jaren stond er in de Frans Degreefstraat te Alsemberg, op de grens van de Elsembeide en Meigenheide -kortom het Land van Teirlinck- een oude verweerde eik, als een baken in het landschap.

Er werd door de gemeente Beersel ook een rustbank voor geplaatst en omwonenden hingen er een kapelletje aan. Al gauw bleek dit een ontmoetingsplaats voor zowel jonge paartjes, carnavalgangers die even wilden rusten en wandelaars die genoten van het landschap en de natuur. Voor kinderen was de verweerde boom een heks. Het was een wonder dat deze boom tot nu toe alle weersomstandigheden trotseerde en echt een bezienswaardigheid in Beersel geworden was.

Tot 4 januari van dit jaar…. Hevige windstoten werden hem fataal en hij moest het begeven. Het was toch even schrikken, maar de buurtbewoners uitten al vlug de wens hem te vervangen. En dat werd nu een feit. Door de goede zorgen van de gemeente werd er een nieuwe eik aangeplant, of het einde van een mooie tijd en het begin van iets nieuws. De nieuwe eik werd symbolisch geplant door kinderburgemeester van Beersel Margo Mombers.

. In haar speech stond zij stil bij het feit dat niemand weet wie hem plantte en hoe oud hij uiteindelijk werd.  Ook voegde zij er aan toe dat niemand hier zou wennen aan een “lege plek”. Bij de aanwezigen op de “plechtigheid” ook Agnes De Greef, wiens vader Frans De Greef de “oude” eik jarenlang knotte en die het meterschap van de nieuwe  eik op zich neemt. De familie zal ook het knotten opnieuw voor haar rekening nemen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 feb 2024

archief