Jong N-VA organiseerde ‘WinterTreffen’ in BEERSEL

C21

Jong N-VA organiseerde ‘WinterTreffen’ in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Groepsfoto van Jong N-VA met Carles Puigdemont
 

Dit weekend kwamen Jong N-VA’ers uit gans Vlaanderen naar Dworp in het vormingscentrum Hanenbos. Met bijna 50 jongeren verdiepten ze zich in communicatievaardigheden die van pas kunnen komen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar. In verschillende workshops werden ze ingeleid door verschillende communicatiespecialisten.

Tijdens het simulatiespel G4 maakten ze vrijdagavond kennis met de gemeentepolitiek. Zaterdag startten ze met de basisregels voor communicatie. Daarna werd er in kleinere groepen gewerkt op debatvaardigheden, camera-ervaring en persberichten schrijven. Ook Facebook en Instagram hebben nu geen geheimen meer voor deze jongeren! ’s Avonds kregen ze een introductie in canvassen. Tot slot kwam de Catalaanse president in ballingschap, Carles Puigdemont, de jongeren vertellen hoe hij de verkiezingen had gewonnen in zijn stad Girona in 2011. Zijn Catalaanse verhaal over het burgemeesterschap van de stad Girona sloot inhoudelijk goed aan bij wat de Jong N-VA’ers overdag allemaal geleerd hadden. Iedereen luisterde geboeid naar zijn relaas.

Als afsluiter kwamen zondagochtend Ben Weyts en zijn woordvoerder Jeroen Tiebout vertellen hoe zij hebben leren omgaan met de media en hoe ze hun netwerk in de media optimaliseren. Het was een geslaagd weekend boordevol nuttige tips. De aanwezige jongeren gaan weer met wat extra bagage en enthousiasme op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief