BEERSEL - Meer uitleg over brand

C21

BEERSEL - Meer uitleg over brand

Ladderwagen_brandweer
(Repro EP)

Vorige week (5 maart) was er een brand op een campingterrein in Beersel. Uit de eerste reacties bleek dat de brandweer veel later dan normaal zou aangekomen zijn. Om meer duidelijkheid te krijgen over het incident vroeg volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V) meer uitleg aan minister De Padt (Open VLD).

De dienst 100 Brussel werd opgebeld om 22u 39. Om 22u41 heeft die de voorpost in Ukkel opgeroepen, die met een pompwagen in Beersel aankwam om 22u50. Tussen de ontvangst van de oproep door de brandweer en de aankomst van de brandweer verliepen, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen 30 maar 11 minuten.

Volgens Doomst bleek bij de aankomst van de brandweer dat verschillende hydranten (waterpunten) op de camping niet functioneerden. Hierdoor was er een tekort aan bluswater, waarna een citernewagen diende opgeroepen te worden. Deze kwam aan 23u 07, bijna een half uur na de eerste oproep. Het niet functioneren van hydranten is een problematiek die vaker voorkomt, aldus Doomst. Steden en gemeenten moeten dringend op dit probleem gewezen worden, want het in het belang van ieders veiligheid. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief