BEERSEL Beerselaars leren Nederlands buiten de klasmuren

C21

BEERSEL Beerselaars leren Nederlands buiten de klasmuren

Editiepajot_bart_devill___beerseltaallessen_volwassenen
foto Bart Devillé
 

 

Sinds begin maart organiseert het Beersels gemeentebestuur wekelijks lessen Nederlands voor beginners. Niet-Nederlandstaligen krijgen de kans hun Nederlands te oefenen en te perfectioneren: spreken, lezen en begrijpen. De lessen zijn gratis. Hilde Ecker(CD&V), Beersels schepen van Vlaams Beleid: “Veel Beerselaars spreken of begrijpen het Nederlands onvoldoende. Met deze laagdrempelige en praktijkgerichte lessen mikken we onder andere op huismoeders, werklozen en zij die wachten op de start van hun lessenreeks bij de GLTT of het Centrum voor basiseducatie (CBE).”  Sonja Bosmans(CD&V), Beersels schepen van Integratie: “We focussen op woordenschat, de werking van de gemeentelijke diensten, de school, kennis over onze gemeente en de gebruiken en gewoonten van bij ons. We overtuigen zoveel mogelijk deelnemers om zich nadien in te schrijven bij een erkende school. Onze lessen zijn een aanvulling op het reguliere aanbod ”.

De lesgeefster is Nadine Maes. Zij was tot januari de directeur van de gemeentelijke basisschool in Lot. " Ik ben met pensioen, maar als vrijwilliger wil ik nog iets doen. Vroeger richtte ik mij op het onderwijs van de kinderen. Nu werk ik met hun ouders” aldus Nadine Maes.

De lessen kregen de toepasselijke naam ‘Taalplezier’. Elke woensdag van 9u tot 11u kan je terecht in Buurthuis Babbellot, Dworpsestraat 90, 1651 Lot.

 

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die de lessen wil volgen? Neem dan contact met de Integratiedienst van Beersel voor meer info: integratie@beersel.be of 02 359 18 41.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief