BEERSEL huldigt dansschool Giants

C21

BEERSEL huldigt dansschool Giants

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Achter de enthousiaste kids staan ook enthousiaste ouders
 

De Giants Dansschool uit Beersel trok met enkele van de wedstrijdgroepen hiphop naar het Belgisch Kampioenschap Hiphop in Mechelen. De Giants gingen met drie medailles aan de haal en werden tweemaal Belgisch kampioen!

De jongste groep, de High Street Giants, allemaal meisjes van 6-8 jaar oud, dansten in de U10. Zij behaalden met hun originele choreografie van Leentje Blykers de gouden plak. Hun thema ‘piraten’, geïnspireerd door Pirates of the Caraïben werd gesmaakt door de jury  en zij mogen zich een jaar lang Belgisch Kampioen Hiphop noemen.

De jongens en meisjes van de NRGX-Crew wonnen een tweede gouden medaille in de categorie U12. Al dansten zij echt in een zware categorie, toch wisten ze na spannende strijd het hoogste schavot te bereiken en werden gekroond tot Belgisch Kampioen.

De oudste groep, G-Force, danste mee als jongste groep in de categorie U18. Ze stonden hun mannetje en met een originele choreografie van Robin Brys, Leentje Blykers en Daan Blykers behaalden ze de 3de plaats op 15 deelnemende groepen. 

De choreografe en tevens artistiek hoofd van de dansschool Leentje Blijkers toonde zich enorm tevreden: “Deze kinderen hebben de afgelopen maanden enorm hard getraind. Samen met hun lesgevers sleten ze vele uren in onze danszaal om zich voor te bereiden op deze grote wedstrijd. Maar geen dansles was hen te veel. Iedereen was heel enthousiast en zowel de kinderen als de ouders en de lesgevers zijn er ten volle voor gegaan. Daarom dat we extra trots zijn op deze resultaten”.

Met deze plaatsing is Dansschool Giants ook rechtstreeks geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en het Wereldkampioenschap in Glasgow en… is Beersel weer enkele kampioenen rijker. Een reden voor het gemeentebestuur om hen op het gemeentehuis uit te nodigen en te lauweren voor deze opmerkelijke prestatie. 

Alle dansers kregen twee filmtickets, als teken van appreciatie en er werd hun veel succes gewenst op de komende kampioenschappen.  Eddy Deknopper: “Als schepen van cultuur kijk ik uit naar een Europese of wereldtitel voor dat jonge dansgeweld. Ik kijk alvast ook uit naar hun dansshow 'Insula' op 11 en 12 mei in De Meent.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief