“Boekenbende Zennevallei” is een voorleesproject-aan-huis

C21

“Boekenbende Zennevallei” is een voorleesproject-aan-huis

Gemeente-beersel

“Boekenbende Zennevallei” is een voorleesproject-aan-huis. Het richt zich specifiek op anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 5 tot 7 jaar. Door hen in contact te brengen met (voor)lezen, vergroten we spelenderwijs hun kennis van het Nederlands. Het project speelt een waardevolle rol voor de ontwikkeling van het Nederlands en de leescultuur in deze gezinnen.

“Boekenbende Zennevallei” is een samenwerking tussen de Horizon vzw, de Rand vzw en de bibliotheken, de integratiediensten, de OCMW’s en de scholen uit Beersel, Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Het project krijgt de steun van de Vlaamse overheid, de Beerselse Soroptimisten en de Lionsclub tussen Zenne en Zoniën.

Vanaf november 2018 bezochten maar liefst 60 vrijwillige voorlezers elk 10 maal een gezin. Ook gingen voorlezers samen met de gezinnen naar een socio-culturele activiteit in de regio. Het project zet dus niet enkel in op de leescultuur maar evenzeer op de socio-culturele participatie van deze kinderen en hun gezin.
Om het “Boekenbendejaar” feestelijk te af te sluiten, organiseren we in elke gemeente een leuke slotactiviteit. Op zaterdag 28 april is Beersel aan de beurt. We nodigen alle deelnemers, families, voorlezers, organisatoren en pers uit in de Bibliotheek te Alsemberg. Om 15u00 is er een theaterstuk en om 16u00 de uitreiking van de leesdiploma’s gevolgd door taart, koffie en fruitsap.
Wil je meer weten? Kom dan een kijkje nemen op 28 april

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief