Go for zero in PZ Zennevallei

Go for zero in PZ Zennevallei

Alcoholcontrole_2013_p200

De politiezone Zennevallei hield op 8 juni rond het middaguur een verkeersactie voornamelijk gericht op vrachtwagens. Tien vrachtwagens werden gecontroleerd op geldigheid van de boorddocumenten, het respecteren van de rij- en rusttijden en op alcoholgebruik. Eén vrachtwagenbestuurder blies alarm en een andere bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet vastmaken van zijn lading.

Naast de vrachtwagens werden ook 300 andere voertuigen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Drie bestuurders reden onder invloed van alcohol en één onder invloed van drugs. 

Verder werden nog twee bestuurders beboet voor een vervallen keuringsbewijs en het niet dragen van de veiligheidsgordel. In het voertuig zat namelijk een kindje van ongeveer acht maanden oud zonder gordel. Levensgevaarlijk.

Weekend zonder alcohol

9 – 10 juni – Beersel en Sint-Pieters-Leeuw
Verder volgden in het weekend controles naar analogie van de nationale actie ‘weekend zonder alcohol’. In totaal werden 131 bestuurders onderworpen aan een controle. Eén bestuurder blies alarm, vier anderen positief. Drie van hen leverden onmiddellijk hun rijbewijs in voor 15 dagen. Nog een andere bestuurder stuurde ondanks een spijts verval. Een laatste bestuurder weigerde de ademtest. Dit kwam hem duur te staan. Het voertuig werd getakeld en in consignatie betaalde de bestuurder 1 260 euro.

“De politiezone Zennevallei stelt verkeersveiligheid hoog op de prioriteitenlijst. Om het aantal verkeersongevallen te doen dalen, wordt er regelmatig gecontroleerd op rijden onder invloed, het dragen van de gordel, overdreven snelheid en gsm-gebruik achter het stuur. Op deze manier hopen we bestuurders alert te houden en de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen.”  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2019
Marc Sluys | 13 mrt 2019

archief