Vlaams Belang-BEERSEL beloont inwoners die Vlaamse leeuwenvlag uithangen

Vlaams Belang-BEERSEL beloont inwoners die Vlaamse leeuwenvlag uithangen

Beerselstickerstrotsvlaming
Ingezonden foto
 

Onder het motto ‘Vlaanderen: ons land’ roept het Vlaams Belang de inwoners van Beersel op om op 11 juli de leeuwenvlag uit te hangen. Wie daar gehoor aan geeft, wordt beloond. Toch klinkt er ook een waarschuwing voor een al te gretige feeststemming.  

Wie op 11 juli de Vlaamse Leeuw uithangt wordt dit jaar door de lokale partijafdeling van het Vlaams Belang namelijk verrast met een originele attentie. Speciaal voor de Vlaamse feestdag ontwierp de partij zelfklevers met de boodschap ‘Trots Vlaming én Beerselaar’. De klassieke VL-gadgets die anders worden verdeeld, zijn verboden omwille van de sperperiode. 

Volgens lijsttrekker Klaas Slootmans hangt er echter een donkere wolk boven de 11 juli-viering van de Zennegemeente: “Dit zouden wel eens de verkiezingen van de laatste kans kunnen worden voor de Vlamingen in Beersel. Het tempo waarmee onze gemeente ontnederlandst, verfranst en internationaliseert is stuitend. 8 op 10 woningen worden verkocht aan anderstaligen, 2 op 3 jonge gezinnen spreekt thuis geen Nederlands en 1 op 2 leerlingen is anderstalig. Indien we nu niet ingrijpen, staat een faciliteitenscenario, waar de Vlamingen hun meerderheid onherroepelijk verliezen, ook in Beersel in de sterren geschreven. Laat 11 juli een moment van bezinning zijn voor de talkrijke lokale politici die op de Vlaamse feestdag gezapig meevieren, maar daags nadien probleemloos overschakelen op de orde van de dag.”  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 feb 2019
Sam Herremans | 12 feb 2019
Hugo Devillé | 11 feb 2019
Hugo Devillé | 04 feb 2019

archief