Calvados-actie in PZ ZENNEVALLEI

Calvados-actie in PZ ZENNEVALLEI

Alcoholcontrole_2013_p200

10 medewerkers werden afgelopen weekend ingezet voor enkele nachtelijke controles in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Er werd gecontroleerd op snelheid, alcohol en drugs.

Een eerste dispositief werd opgesteld in Beersel in de Lotsestraat. 644 voertuigen werden gecontroleerd op overdreven snelheid. 30 overtredingen werden vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u, daar waar de snelheid beperkt is tot 70 km/u. Verder werden 161 bestuurders gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. Zes bestuurders waren in overtreding. Drie bestuurders bliezen positief, waar bij één bestuurder het rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Drie anderen bliezen alarm (inhouding rijbewijs 3 uren). Eén bestuurder werd ook betrapt op drugs. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 

Een tweede dispositief werd opgesteld in Sint-Pieters-Leeuw op de Bergensesteenweg. Hier werden nog eens 83 voertuigen gecontroleerd op overdreven snelheid. 10 overtredingen werden vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u, daar waar de snelheid beperkt is tot 70 km/u. Ook hier werden bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. Van de 71 gecontroleerde bestuurders bliezen zeven bestuurders zich de weg naar de tijdelijke parking. Vier bestuurders bliezen positief en twee alarm. Ook hier werd één bestuurder betrapt op druggebruik. De buitenlandse bestuurder bleek ook geen houder te zijn van een rijbewijs. Voor de inbreuk op alcohol waar hij zich aan schuldig maakte, mocht hij een onmiddellijke inning betalen van 1 260 euro. Het voertuig werd ook getakeld. Dure vakantie. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 nov 2019
Hugo Devillé | 07 nov 2019
Hugo Devillé | 06 nov 2019

archief