Bijna 1 op 3 leerlingen gemeenteschool LOT volgt islamles

Bijna 1 op 3 leerlingen gemeenteschool LOT volgt islamles

Klaas_slootmans_
Klaas Slootmans vroeg cijfers op. Foto Ingezonden.

Het Vlaams Belang trekt aan de alarmbel.  Uit cijfers van de Vlaamse overheid waar het Vlaams Belang de hand kon opleggen, blijkt dat de  Lotse gemeenteschool Blokbos in razendsnel tempo islamiseert. Het aantal leerlingen dat afgelopen schooljaar koos voor de islamitische godsdienst als levensbeschouwelijk keuzevak is op 8 jaar tijd verdrievoudigd. 
Waar in het schooljaar 2008-2009 gemeenteschool Blokbos ‘slechts’ 21 leerlingen islamitische les volgden, liep dat cijfer afgelopen jaar op tot 70. Meer dan een verdrievoudiging op acht jaar dus. Bijna 1 op 3 leerlingen kiest er voor islamitisch onderricht.  

In de gemeenteschool van Huizingen liggen de cijfers lager, maar is de stijging des te opmerkelijk. Het aantal leerlingen dat Koranles volgt, is er gestegen van 0 in 2009 naar 25 afgelopen schooljaar. Ook opvallend: in de gemeenteschool van Dworp en Alsemberg volgt geen enkele leerling islamonderricht. 

“Niet de bedoeling om scholen te viseren”

De islamkritische partij benadrukt dat ze geenszins de scholen van Lot en Huizingen viseert, integendeel. “Wij maken ons grote zorgen om deze scholen”, klinkt het. De partij viseert wel het lakse asiel- en immigratiebeleid waar de scholen de nefaste gevolgen van dragen. Ook houdt de partij een sterk pleidooi voor de afschaffing van het aanbieden van de islamitische godsdienst in ons onderwijs, omdat ze indruist tegen een aantal grondwaarden zoals de vrijheid van meningsuiting, democratie, vrouwenrechten en de scheiding van kerk en staat.

Hiervoor moet de erkenning op federaal niveau worden ingetrokken. “Maar zolang de scholen niet zelf aan de alarmbel trekken, zal er weinig gebeuren”, reageert Slootmans. Volgens het Vlaams Belang zijn de islamlessen in onze scholen vaak een vorm van gesubsidieerd moslimextremisme. Ze verwijst hierbij onder meer naar een koranleerkracht die in Willebroek werd betrapt op het promoten van haatpredikers. Ook daar klonk vanuit de directie ‘dat men nooit iets van het radicalisme heeft gemerkt.’

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 aug 2019
Hugo Devillé | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 aug 2019

archief