Sp.a BEERSEL vaart nieuwe koers als sp.a plus!

Sp.a BEERSEL vaart nieuwe koers als sp.a plus!

Foto_gert_de_ceukelaire
Gert De Ceukelaire. Foto Ingezonden

Sp.a en Groen hebben in Beersel 12 jaar goed samengewerkt en werken de komende jaren verder rond thema’s die de Beerselaar nauw aan het hart liggen. Toch besloten beide partijen om in 2018 met aparte lijsten op te komen. De komende beleidsperiode willen zij elk eigen accenten leggen en de Beerselse kiezer een meer bewuste en duidelijker keuze bieden.

Sp.a Beersel zal naar de verkiezingen trekken onder de benaming sp.a plus, maakt partijvoorzitter en lijsttrekker Gert De Ceukelaire bekend: "Ook progressieven die ongebonden willen blijven, zijn welkom bij ons. Zo staat Fatima Boudjaoui, voormalig schepen van sociale zaken in Drogenbos, op de tweede plaats als onafhankelijke kandidaat. Verder stapten ook enkele geëngageerde mensen op de trein die zich eerder met PVDA verbonden voelen, maar bij ons aansluiten omdat deze partij niet opkomt in Beersel. Tegelijk willen we ook inhoudelijk vooruit: onder het nationale motto '#wij zorgen ervoor' nemen we ook een aantal nieuwe, sociaal relevante initiatieven."

Sp.a Beersel vervelt. Ereschepen Michel Ruykens, boegbeeld van de laatste dertig jaar, verlaat de actieve politiek. De leemte die hij na zovele jaren van loyale inzet achterlaat, wordt opgevuld door een vernieuwde ploeg met grote ambities. Gert De Ceukelaire: "Een veel gehoord geluid bij militanten én kiezers is dat sp.a niet meer 'links' genoeg is. Sp.a Beersel wil dat accent wél leggen, en daarmee de traditionele socialistische kiezer sterker aanspreken. Ons doelpubliek blijft uiteraard zeer divers. Wij dienen immers de belangen van alle Beerselaars - tenslotte hebben ook zelfstandigen en managers baat bij een stevig sociaal beleid. Maar wij houden altijd zeer sterk rekening met de belangen en kansen van de mensen met de lagere inkomens. Ook waar het bijvoorbeeld om klimaatkwesties gaat: niet iedereen heeft de middelen om energiebesparende investeringen uit te voeren - en al helemaal niet als huurder. Er bestaan nochtans subsidies en ondersteunende initiatieven om hieraan te verhelpen. Op deze middelen en ook de informatie erover zetten we maximaal in."

Sp.a plus wil ook op andere gebieden een sterk sociaal gelaat tonen: "Armoedebestrijding wordt een grote prioriteit. Wij zetten in op het actief opsporen van armoede, zodat gezinnen die het moeilijk hebben sneller op gepaste wijze kunnen geholpen worden. We maken ook extra middelen vrij voor hulpverlening bij schulden, en werken, onder meer via informatiecampagnes, aan schuldpreventie. En we nemen initiatieven rond betaalbaar wonen, bijvoorbeeld door woningdelen mogelijk te maken en het aanbod van woningen via een sociaal verhuurkantoor te vergroten," aldus Fatima Boudjaoui.

Verder staat sp.a plus voor een sterk en klantgericht bestuur, nabijheid voor de burger - onder meer door een sterke uitbouw van de website en lokale zitdagen van de loketdiensten - en diverse mogelijkheden tot inspraak.

"Onze lijst is trouwens nog in opbouw. Geïnteresserden zijn nog steeds zeer welkom!" sluit Gert De Ceukelaire af met een knipoog.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 11 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jun 2019

archief