BEERSEL - Havanna Kubb wint zonovergoten editie van Dworps kubb-tornooi

C21

BEERSEL - Havanna Kubb wint zonovergoten editie van Dworps kubb-tornooi

Dsc_4146
 
Dsc_4151
 
Dsc_4162
 
Dsc_4174
 
Dsc_4178
 
Dsc_4182
 
Dsc_4185
 

De weergoden waren de Dworpenaars goed gezind op het Kubb-tornooi. Met meer dan 20 ploegen en zo’n 120 deelnemers kan deze achtste uitgave opnieuw worden geboekstaafd als een gouden exemplaar.

 

Wie er bij was weet het beslist: Dworp leeft. Naast de deelnemers zakten tal van Dworpenaars  af om hun vrienden of familieleden een sportief hart onder de riem te steken.

 

Dat talent komt bovendrijven, bleek opnieuw. Net als vorig jaar won Havanna Kubb het tornooi. Volgens organisator Koen Taveirne heeft dat alles te maken met de doorgedreven inzet en het trainingsvermogen van de ploeg. “Een aanzet om volgend jaar nóg meer ploegen te lokken naar onze trainingsavonden”, klinkt het met een knipoog. Gegeven was de overwinningsbeker echter niet. Na een bloedstollende finale tegen ‘Kubba Libre’ trokken de ‘Havanezen’ aan het langste eind. Sterkhouders ‘Kubb a la jatte’ moesten zich dit jaar tevreden stellen met een derde plaats.

 

Traditiegetrouw was er ook een individuele krachtmeting, de zogenaamde king-killer. Daar liet Tom De Turck zien dat hij over de meeste Kubb-finesses beschikte. De prijs van de speler met het scherpste oog, de zogenaamde ‘scherpschutter’, ging naar de immer aanwezige Marc Slootmans. In de B-finale kon ‘Kubb dawe winnen’ de eer redden door alsnog een prijs in de wacht te slepen.

 

Kortom: Dworp kijkt terug op een prachteditie van dit intussen traditioneel en onmisbare geworden ingrediënt van de Dworpse feesten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief