BEERSEL – Fons en Lina vierden diamanten bruiloft

C21

BEERSEL – Fons en Lina vierden diamanten bruiloft

Dsc_0107_01__large_
 
Dsc_0120__2__01__large_
 

 

Dworpenaren in hart en nieren: Op de officiële uitnodiging van de gemeente heeft men het wel over de familie Onnockx Alfons en Tordeur Hélène, maar in de volksmond zijn het Fons Onnockx en Lina van Fons Onnockx. En ze zijn dus 60 jaar getrouwd en werden ontvangen op het gemeentehuis van Beersel.

Fons(84) werd wel geboren in Scherpenheuvel, maar kwam al op 3 jarige leeftijd met het gezin naar Dworp op de Karenberg, Lina(80) werd geboren in Dworp op de Wortelenberg, dus echte Dworpenaren.

Hoe ze elkaar hebben leren kennen? Fons ging samen met de broer van Lina, Joseph, zijn “drie dagen” doen in ’t Klein Kasteeltje. Inmiddels was de familie Onnockx verhuisd naar de Dworpse wijk Wauweringen waar zij conciërge waren van meerdere vijvers. Fons en Joseph bleven contacten houden en leerden Fons en Lina elkaar kennen. En van ’t een kwam het ander….; Ze kregen twee kinderen, hebben drie kleinkinderen en de teller van de achterkleinkinderen staat al op twee.

Als meubelmaker werkte Fons bij Vastiau-Godeau en later bij een begrafenisondernemer(Tielemans) in Brussel. Nadat hij hier het beroep onder de knie kreeg, richtte hij in 1960 Begrafenissen Onnockx op, dat al vlug een begrip werd in de streek en ver er buiten. Vandaag bestaat “Uitvaartzorg Onnockx en Kinderen”, een traditioneel familiebedrijf, nog steeds. Lina werkte een korte periode bij La Petite Fabrique “Mesmaeker in de volksmond” te Halle, om nadien te helpen in de zaak en voor het gezin te zorgen.

Wanneer Rik Van Looy in Dworp zijn 500ste overwinning behaalde in Dworp ontmoette Fons Guillaume Mosselmans, wat de aanleiding was tot het stichten van Dworp sportief, waar die tijd o.m. de gebroeders Vandenbrande(Flup en Rikke) en zoon Patrick deel van uit maakten. Veel verenigingen en clubs kwamen ook bij Fons en Lina aankloppen voor sponsoring.

Vandaag verblijven Fons en Lina twee jaar in Qaly-seniorencampus te Alsemberg. Dit bleek noodzakelijk door dat Lina twee maal zwaar ten val kwam en hier worden ze “met de beste zorgen omringd . “


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief