BEERSEL 1.650 kinderen namen deel aan Olympische dagen Beerselse kindergemeenteraad

C21

BEERSEL 1.650 kinderen namen deel aan Olympische dagen Beerselse kindergemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___sportdag1
foto Bart Devillé
 

 

De Beerselse Olympische dagen in het Provinciedomein Huizingen zijn al sinds 2004 de manier bij uitstek om het schooljaar te starten. De klasleerkrachten begeleiden hun nieuwe klas de ganse dag. Zo hebben ze aan het begin van het schooljaar ook eens de mogelijkheid om de kinderen uit hun klas op een andere manier te leren kennen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kinderen.  Het Olympisch idee is die dagen zeer belangrijk. Het competitieve wordt naar de achtergrond verschoven. Het deelnemen is belangrijker dan winnen. Het samen sporten en spelen en daar plezier aan beleven is de hoofdzaak. Samen sporten is immers een universele taal om elkaar eens anders te leren kennen, elkaar te ontmoeten. Ook al zitten ze in verschillende scholen.  1650 kinderen van alle Beerselse basisscholen stonden te popelen om mee te doen … Een netoverschrijdend en uniek evenement. Het gebeurt nog steeds niet elke dag dat gemeentelijke-,vrije- en gemeenschapsscholen op die manier met elkaar in contact komen.

Op donderdag waren zo’n 800 kinderen van het eerste tot derde leerjaar aan de beurt. Het was een frisse dag maar de warmte en enthousiasme van de kinderen maakten alles goed. Een zomers weertje zorgde er vrijdag voor dat alle Beerselse kids van het vierde tot het zesde een topdag mochten beleven. Britt en Marjolein van de jeugddienst hadden ook dit jaar fijne activiteiten in petto… De Chiro’ s en Scouts leefden zich twee dagen uit …

Het verwarmde zwembad, de 18 holes van de minigolf, de trampolines, zwerkbal, zumba, muurklimmen, speleobox, schermen, boogschieten, sumo worstelen… Ook Olympic Essenbeek Halle, de wereldberoemde Giants en danscentrum Emily Cremers droegen meer dan hun steentje bij. Daarnaast zorgden Raion nog voor skate initiatie. Ropeskipping, Capoeira, polstokspringen, circustechnieken… Te veel om op te noemen! Volgend jaar staan de Olympische dagen opnieuw met stip genoteerd op 12 en 13 september.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 feb 2024

archief