Fietsdief gelinkt aan 9 diefstallen gedagvaarden HALLE

Fietsdief gelinkt aan 9 diefstallen gedagvaarden HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

-In de nacht van 20 op 21 juni 2018 werd dankzij een alerte burger, een 25-jarige man opgepakt aan het Station in Halle die poogde een fiets te stelen. De feiten waren voor de politie snel duidelijk. Het Parket Halle-Vilvoorde besliste om de man onmiddellijk te dagvaarden voor de Rechtbank van Brussel en mocht in afwachting van zijn proces beschikken.

Desalniettemin besloot de politie om naar aanleiding van dit feiten verder onderzoek te voeren. Na wat speurwerk bleek als snel dat dezelfde man eerder aan het station al verscheen met een gestolen fiets. De herkomst van deze fiets bracht de zone naar 9 verschillende diefstallen. Deze hadden allen plaats in ondergrondse garages van appartementsgebouwen in het centrum van Halle gedurende de periode van mei en juni dit jaar. De feiten waren opgevallen, maar verder onderzoek bleef tot dan zonder resultaat.

De dader

De man die geen vaste verblijfplaats heeft, kon intussen opnieuw worden opgespoord en bekende na verhoor de 9 diefstallen. Slechts 1 fiets kon worden terug gegeven aan het slachtoffer. De andere fietsen werden voornamelijk in het Brusselse aan onbekende derden van de hand gedaan. De zaak werd overgemaakt aan het Parket met het oog op bijkomende vervolging.

Oproep

Via deze weg wenst de politiezone Zennevallei nogmaals een oproep te doen naar burgers om alert te zijn en verdachte toestanden onmiddellijk te melden. 

Aansluitend blijft de politie ook zelf aandacht besteden aan de fietsdiefstallen. Eind 2017 was het aantal gepleegde feiten met meer dan 30 % gedaald binnen de zone. Deze neerwaartse trend wil de zone verder zetten. Zo zorgde de permanente screening en opvolging recent opnieuw voor de  identificatie van een dader, maar hiervoor is het verder onderzoek momenteel nog lopende. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 20 jun 2019
Olaf Feldberg | 11 jun 2019

archief