Eerste fietskluizen voor de Zennevallei in DROGENBOS

Eerste fietskluizen voor de Zennevallei in DROGENBOS

Fietskluis-drogenbos
De eerste fietskluis. Foto Ingezonden.
 

Aan de Grote Baan in Drogenbos worden de eerste twee van een reeks fietskluizen geplaatst. In totaal komen er 15 fietskluizen in Beersel, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. Het project krijg steun van de provincie Vlaams-Brabant die zo het fietsgebruik in de Vlaamse Rand een duw in de rug wil geven.

15 fietskluizen, 75 fietsparkeerplaatsen en 7 fietspompen voor de Zennevallei

‘Een fietskluis is een afgesloten fietsenstalling die plaats biedt aan 5 fietsen. Een plaats in de fietskluis kost de gebruiker 75 euro per jaar. De huurder krijgt een sleutel en deelt de kluis met slechts 4 andere personen’,  licht Steve Roobaert, schepen voor mobiliteit van Drogenbos, toe.
Alle kluizen worden geïnstalleerd in de buurt van bus- en tramhaltes in de gemeente. Ook aan de stations van Ruisbroek en Beersel komt een fietskluis.
‘We richten ons in de eerste plaats op pendelaars die met de fiets naar een halte rijden en dan overstappen op het openbaar vervoer. Door een veilige fietsenberging aan te bieden willen we het gebruik van de fiets stimuleren’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘Als alle fietskluizen geplaatst zijn gaat het om 75 fietsparkeerplaatsen’.
‘De fietskluizen worden opgevolgd en onderhouden door medewerkers van Groep Intro. Deze service maakt van deze fietskluizen een heel betrouwbaar systeem. Naast de fietskluizen komen er ook publieke fietspompen. Die kunnen door elke fietser gebruikt worden’, vult Veerle Leroy, schepen van leefmilieu van Beersel aan.

De provincie Vlaams-Brabant investeert 64.088,06 euro in dit proefproject. De gemeentebesturen dragen 20% van de investeringskosten en zorgen voor het onderhoud en de goede werking.

Strategisch project voor Zennevallei

Het project voor het plaatsen van fietskluizen en fietspompen kadert in het strategisch project voor de Zennevallei.
‘We werken, samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeenten Drogenbos, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Halle, aan een opwaardering van de regio. Het plaatsen van fietsvoorzieningen helpt om het comfortniveau en aantrekkelijkheid te verhogen van het gebruik van de fiets voor woon- en werkverkeer’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 aug 2019
Hugo Devillé | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 08 aug 2019

archief