Doortrekkersterrein aan het provinciaal domein van HUIZINGEN kan misschien verhuizen

Doortrekkersterrein aan het provinciaal domein van HUIZINGEN kan misschien verhuizen

Ben_weyts_0

 Het doortrekkersterrein aan het provinciaal domein van Huizingen kan verplaatst worden naar een andere en betere locatie. Dat meldt Vlaams minister Ben Weyts na een overleg met zijn collega Liesbeth Homans, bevoegd voor de problematiek. “Als ook de provincie mee wil, dan kan het doortrekkersterrein definitief sluiten”, zegt Weyts.

De gemeente Beersel kampt al lang met overlast van het doortrekkersterrein aan het provinciaal domein van Huizingen. De uitbater van de nabijgelegen frituur werd vorig jaar nog slachtoffer van geweld, omdat wij weigerde om zijn frietjes gratis uit te delen aan de zigeuners. Bovendien staan er op het doortrekkersterrein vaak dubbel zoveel caravans als toegestaan door het provinciereglement. Herhaaldelijk is gebleken dat de politie terughoudend is om interventies te doen in de omgeving, uit vrees voor opstootjes met de gebruikers van het doortrekkersterrein. 

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft nu een alternatieve locatie gevonden voor het doortrekkersterrein. Het gaat om een terrein dat eigendom is van zijn eigen Vlaamse administratie en op korte termijn vrijgemaakt kan worden. De 1,2 miljoen euro die momenteel voorzien is voor de heraanleg van het doortrekkersterrein in Huizingen kan gebruikt worden om het nieuwe terrein in te richten. Weyts heeft daarover al een akkoord met zijn collega Liesbeth Homans, die bevoegd is voor deze problematiek.

 

“Het doortrekkersterrein in Huizingen is op dit moment gesloten met het oog op de geplande heraanleg: wat mij betreft kan het voor altijd gesloten blijven”, zegt Weyts. “Als de provincie nu mee wil, dan kan er een nieuw doortrekkersterrein komen op een locatie die beter is voor alle betrokken partijen. De zigeuners krijgen een terrein dat nog altijd vlakbij de autosnelweg ligt, maar veel rustiger is. Het provinciedomein kan het oude doortrekkersterrein gebruiken voor de aanleg van extra parkeerplaatsen, die broodnodig zijn. De bewoners van Huizingen krijgen meer rust en veiligheid. Iedereen wint”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 23 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mei 2019
Hugo Devillé | 22 mei 2019
Hugo Devillé | 22 mei 2019

archief