BEERSEL N-VA en Open Vld Beersel willen dat onderhandelingen opstarten

C21

BEERSEL N-VA en Open Vld Beersel willen dat onderhandelingen opstarten

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

 

In een gezamenlijk persbericht over de coalitievorming in Beersel, willen N-VA en Open VLD dat de onderhandelingen over de coalitievorming opstarten. Ze vragen de CD&V dan ook met aandrang om eindelijk te reageren op de vraag van beide fracties om aan tafel te gaan zitten. Tot nu bleven alle pogingen tot contact name zonder gevolg. Dit persbericht werd zowel ondertekend door Tom Feys, voorzitter van N-VA Beersel en Olivier Lesceu, voorzitter van Open VLD Beersel.

Na de uitslag van afgelopen zondag is het duidelijk dat Beersel nood heeft aan een stabiele, Vlaamse coalitie die over een voldoende grote meerderheid beschikt om ervoor te zorgen dat er krachtig bestuurd kan worden de komende jaren.

Beersel staat voor grote uitdagingen zoals de sterk toenemende inwijking van niet-Nederlandstaligen, de verstedelijking en daarmee gepaard gaande verkeersproblemen, de druk op de open ruimte en de moeilijke omgeving voor onze lokale ondernemers en horeca.

N-VA en Open VLD zijn tot de conclusie gekomen dat hun programma’s op al die vlakken zeer dicht bij elkaar liggen en hebben daarom besloten om samen naar de onderhandelingstafel te stappen zodat we een stabiele coalitie kunnen vormen die de nodige hervormingen kan doorvoeren.

Aangezien zowel de Lijst Burgemeester als het kartel N-VA-Open VLD beiden over 9 zetels beschikken, hebben we reeds zondagavond de hand uitgestoken naar de Lijst Burgemeester om rond de tafel te gaan zitten en te onderhandelen over een sterke coalitie.

Ondertussen zijn we 4 dagen na de verkiezingen en ondanks herhaaldelijke telefoons en sms-en naar de Lijst Burgemeester, blijft men onze vraag negeren om aan tafel te gaan zitten, en dit ondanks het feit dat een andere coalitie mathematisch niet mogelijk is tenzij men een coalitie met Vlaams Belang of het Franstalige UF zou overwegen.

Wij vrezen dan ook dat de Lijst van de Burgemeester samen met Groen aan het bekijken is hoe ze met steun van de Franstaligen van de Union des Francophones een coalitie op de been kunnen brengen.

Dit zou een kaakslag zijn voor het Vlaams karakter van Beersel en een gevaarlijk precedent vormen.

 Wij roepen de Lijst van de Burgemeester dan ook op om zo snel mogelijk met ons aan tafel te gaan zitten en de Beerselse burger niet langer in onzekerheid te laten. “

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief