BEERSEL - KHO Huizingen kampioen in 4de provinciale

Editiepajoit_beersel_kampioen_1foto_olaf
Kampioenenviering in Huizingen. (Foto Olaf)

Editiepajoit_beersel_kampioen_2_foto_olaf
De kampioenen van Huizingen. (Foto Olaf)

Voor speeldag 25 kreeg Huizingen het bezoek van As Saintes dat op plaats 8 staat. Huizingen kon mits een overwinning de titel op zak steken en na 3 seizoenen 4e provinciale opnieuw zijn plaats innemen in 3e.

Zij versloegen Saintes met 3 – 0, zodat ze de kampioenentitel konden vieren.

Op het moeilijk bespeelbare veld van de Beemd. Het is jaren geleden dat de grasmat er zo slecht bijlag, gras tot aan de enkels en oneffenheden laten goed voetbal amper toe. Hopelijk vindt de gemeente tegen volgend seizoen de weg terug naar de Beemd nu Huizingen een reeks hoger zal mogen spelen. Huizingen kon terug beroep doen op Steve Tahon en David Borremans die de vorige wedstrijden nog misten door blessure, enkel topschutter Fabian Bosmans (elleboog uit de kom) en Arnout Devillé (Skivakantie) ontbraken nog. De wedstrijd zelf begon vrij moeizaam voor Huizingen (kampioenenstress) en het was Saintes dat na 9 min spelen dicht bij de openingstreffer kwam. Doelman Nelson Goncalves bracht echter redding en de bal verdween via zijn voet in hoekschop. Huizingen kwam nadien wat beter in de wedstrijd en in de 25 min kon Joffrey Pé uithalen van op de rand van de 16 maar zijn schot werd probleemloos gestopt door de bezoekende doelman. Vijf minuten later kwam Huizingen dan toch op voorsprong. Een mooi opgezette aanval via Joost Bossin, Joffrey Pé en Yannick Van Den Berghe, en het was deze laatste die met een prachtige assist in de rug van de verdediging David Borremans alleen op doel afstuurde en deze plaatste de bal rustig naast de doelman in doel, 1-0. Een paar minuten later kon Huizingen de score verdubbelen maar het schot van Björn Verdeyen belandde tegen de lat. Op slag van rust was het dan toch raak een hoekschop van Joffrey Pé kwam tot bij de mee opgerukte Romuald Blanpain terecht en deze nam de bal in één tijd op de slof en het stond 2-0. Huizingen zat op rozen en diende de wedstrijd nog 45min te controleren. Bij het begin van de tweede helft kreeg Huizingen meteen een paar kansen maar David Borremans voorlangs en Björn Verdeyen op de doelman konden niet besluiten. In de 63 min kwam Saintes dicht bij de aansluitingstreffer maar de volledig vrijstaande speler van Saintes plaatste de bal naast het doel. Na 68 min spelen zette Huizingen een aanval op over links, een dubbelpas tussen Yannick Van Den Berghe en David Borremans en deze laatste zette de bal voor doel en de net ingevallen Timothy Van Roy besliste de wedstrijd en de daar bijhorende titel voor Huizingen, 3-0. Huizingen kreeg nadien nog een paar mogelijkheden via Björn Verdeyen en Kevin Cornet maar de score bleef onveranderd. Het was aftellen tot het laatste fluitsignaal en toen gingen alle remmen los en kon Huizingen de meer dan verdiende titel vieren in 4e provinciale C. Samen met de toch nog talrijk opgekomen supporters (ondanks concurrentie van de Brabantse Pijl) konden de spelers aan het feest beginnen, er zullen er veel maandagmorgen met kleine oogjes opgestaan zijn. Volgende week gaat Huizingen op verplaatsing bij Pepingen B (veld van het vroegere Strijland Gooik), met nog 5 wedstrijden te gaan hoopt Huzingen het seizoen te kunnen afsluiten zonder nederlaag.