BEERSEL start met elektrisch autodelen

C21

BEERSEL start met elektrisch autodelen

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Op zaterdag 10 november werd elektrisch autodelen gelanceerd in Beersel. De burgercoöperatie Partago onderzocht de voorbije maanden in samenwerking met de gemeente Beersel of er voldoende interesse is voor autodelen in Beersel. Na verschillende succesvolle buurtavonden werd beslist om een eerste elektrische deelwagen te plaatsen op de parking aan het station van Huizingen.

Op deze locatie bevindt zich immers een elektrische laadpaal en een treinstation, en lieten buurtbewoners weten heel concreet geïnteresseerd te zijn om deze wagen te gebruiken.

Elektrisch autodelen is niet alleen goed voor het milieu en de luchtkwaliteit, het is ook heel wat goedkoper dan een eigen wagen bezitten. Aankoop, onderhoud, verzekeringen, benzine, keuring, belastingen… een eigen auto kost jaarlijks gemiddeld twee maandlonen. Wie niet dagelijks met de wagen rijdt kan met autodelen dus heel wat geld besparen.

De gemeente Beersel faciliteert de opstart van elektrisch autodelen omdat elektrisch autodelen bijdraagt tot een vermindering van de uitstoot van fijn stof en CO2.

Meer info op beersel.partago.be of mailto:info@partago.be of 0486/27 82 63

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief