BEERSEL Woonwinkel Zennevallei is een feit

BEERSEL Woonwinkel Zennevallei is een feit

Editiepajot_bart_devill___startwoonwinkel_beersel
foto Bart Devillé
 

Opgestart in Sociaal Huis te Huizingen

Een woonbeleid op maat uittekenen vormt een uitdaging voor elke gemeente. Wonen in een aangepaste woning van goede kwaliteit, tegen een betaalbare prijs en met woonzekerheid, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral groepen die sociaal en financieel niet sterk staan, hebben het moeilijk.

Om via schaalvergroting een gezamenlijke aanpak van deze huisvestingsproblematiek te betrachten, hebben de stad Halle, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de OCMW’s van Halle en Sint-Pieters-Leeuw in 2013 het intergemeentelijk samenwerkingsproject (IGS) “Woonbeleid Zennevallei” opgestart.

Sinds 1 januari 2019 is de gemeente Beersel toegetreden tot het intergemeentelijk project en zal er ook hier werk worden gemaakt van een actief woonbeleid met de diverse uitdagingen die hierbij gepaard gaan. De voorzitter van het IGS project Paul Defranc(CD&V), tevens schepen wonen van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Sonia Van Wanseele(CD&V), de bevoegde schepen voor wonen en sociale zaken uit Beersel, gaven vandaag het officiële startschot van de woonwinkel te Beersel.

Het uitbouwen van een dienstverlening rond wonen is één van de belangrijke doelstellingen van het project. In Halle en Sint-Pieters-Leeuw is er reeds een goed draaiende woonwinkel waar iedereen met om het even welke vraag rond huisvesting kan binnen wandelen. De medewerkers van Woonwinkel Zennevallei hebben al heel wat expertise opgebouwd waardoor de woonwinkel een belangrijk aanspreekpunt is geworden voor zowel inwoners van de gemeenten als de huisvesting- en welzijnspartners van de regio. Zo'n woonloket is  er nu ook in Beersel.

Het woonloket in Beersel bevindt zich in het sociaal huis te Huizingen en is open op maandagvoormiddag en op vrijdag. Vrijdagnamiddag is dit op afspraak. Het staat de Beerselaar ook vrij om op de andere dagen naar de woonwinkel in Halle of Sint-Pieters-Leeuw te gaan. Men kan er gratis terecht met vragen over allerhande premies en fiscale voordelen, informatie over energieleveranciers en energie besparen, informatie over sociale woningen en sociaal lenen, advies over woonkwaliteit, advies over huren en verhuren, begeleiding in de zoektocht naar een betaalbare woning, een inschrijving op de wachtlijst voor een sociale woning, …. 

Naast de dienstverlening rond wonen maakt het project ook werk van een divers en betaalbaar woonaanbod en het verbeteren van de kwaliteit van het woningpatrimonium. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Woonbeleid Zennevallei werkt hiertoe samen met de sociale woonorganisaties, coördineert de registratie en de aanpak van leegstaande en verwaarloosde woningen en werkt acties uit ter verbetering van de woonkwaliteit zoals het uitvoeren van conformiteitsonderzoeken, bemiddelingen tussen huurders en verhuurders, het organiseren van infosessies en sensibiliseringsacties, enz. Het project wordt voor een belangrijk deel gesubsidieerd door Wonen Vlaanderen en ontvangt ook ondersteuning van de provincie Vlaams Brabant.

Meer info: www.woonwinkelzennevallei.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief