Rookstopcursus in BEERSEL

C21

Rookstopcursus in BEERSEL

Beersel_wapenschild
Repro Editiepajot.

Onder het motto ‘April, neem wat tijd voor uw gezondheid’ organiseert de gemeente Beersel  een aantal acties waarin onder meer het belang van gezonde voeding, regelmatig bewegen, niet (meer) roken en gezond wonen aan bod komen.

Rookstopcursus
Dat roken schadelijk is voor de gezondheid weet iedereen. Roken is nog altijd één van de belangrijkste redenen van heel wat gezondheidsproblemen. Om dit risico te verminderen is het belangrijk om te stoppen met roken.
Stoppen wordt vaak makkelijker als men samen met anderen de stap kan zetten. De motivatie die uitgaat van de groep vergroot je kansen tot slagen.

 Hierover wordt infoavond georganiseerd op dinsdag 21 april 2009 om 20 uur in de Van Wilderodezaal CC de Meent. Inschrijven voor de cursus kan die avond.

Deze cursus loopt gedurende 6 weken: donderdag 30 april, donderdag 7 mei, maandag 18 mei, donderdag 28 mei, donderdag 4 juni, donderdag 11 juni 2009.Telkens vanaf 19 uur in Van Wilderodezaal CC de Meent
Lesgever is        Bart De Saeger (psycholoog - psychotherapeut)
De prijs bedraagt 100 euro. Het gemeentebestuur betaalt 25 euro terug aan inwoners van Beersel op voorwaarde dat zij de volledige reeks bijwoonden.  

Als men bij de terugkomdag (2 maanden later) nog steeds gestopt bent met roken betaalt vzw LOGO Pajottenland/Zennevallei  nog eens 50 euro terug.

Meer info: vzw LOGO Pajottenland/Zennevallei 02/582 75 91
Gemeentebestuur Beersel, dienst Welzijn 02/359 18 37
Bart De Saeger 0486/82 89 20

Doe mee met ‘De Tandem’ en wandel voor het goede doel !
Op 26 april organiseert Kom op tegen Kanker over heel Vlaanderen de nieuwe actie ‘De Tandem’. De bedoeling van deze actie is om massaal te bewegen om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Ook Beersel doet mee.

Er worden een aantal mooie wandelingen aangeboden langs natuurplekjes in Beersel. Men kan kiezen uit begeleide natuurwandelingen van 3, 6 en 9 km.

De wandelingen vertrekken om 14 uur aan de sportschuur H. Meerts, Kerkstraat 17 te Dworp.
Voorinschrijven bij de dienst Welzijn op tel 02/359 18 37 of via info@beersel.be

Deelname aan deze wandelnamiddag is gratis. Kom op tegen Kanker vraagt aan de deelnemers om (vrijblijvend) sponsors te zoeken voor hun sportieve prestatie. Meer informatie hierover krijgt men na inschrijving. Deze nieuwe actie van Kom Op tegen Kanker wordt georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met Natuurpunt Beersel en Natuurgidsen Zuid-West Brabant.

Het gemeentebestuur zorgt voor een gezonde hap en drankje voor onderweg. Achteraf is er ook mogelijkheid tot een gezellige babbel met een hapje en drankje.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief