BEERSEL Nieuwe school GBS De Springveer werd officieel geopend

BEERSEL Nieuwe school GBS De Springveer werd officieel geopend

Editiepajot_bart_devill___springveer1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___springveer2
foto Bart Devillé
 

 

18 maanden na het leggen van de symbolische eerste steen, pronkt de nieuwe GBS De Springveer als een baken in de groeiende omgeving en kunnen de kinderen hun intrek nemen in hun nieuwe klassen De opening van de nieuwe school vond op een leuke manier plaats met alle kinderen, juffen, meesters en heel wat genodigden. Het was één groot feest. Tijdens het officieel moment werden toespreken gehouden door burgemeester Hugo Vandaele, schepen van Onderwijs Jo Vander Meylen, Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts, waarnemend directeur Dominique Brack, Scholen Van Morgen en Teema Architecten. Nadien volgden er heel wat activiteiten: rondleiding met aansluitend receptie, onthaal van alle springveren met toespraak van de kinderburgemeester, kersthappening en optreden van het kerstkoor.

 Hoe het allemaal begon? Op 3 september 2018 startte het schooljaar in De Springveer, de gemeentelijke basisschool in Alsemberg, met het leggen van de symbolische eerste steen van het nieuwe gebouw. Jaren van voorbereiding gingen eraan vooraf maar eindelijk was het zover. Nu, 18 maanden later, pronkt de nieuwe eigentijdse school als een baken in de groeiende omgeving en kunnen de kinderen hun intrek nemen in hun nieuwe klassen. De nieuwe school werd in nauw overleg tussen het gemeentebestuur en het architectenbureau ontwikkeld. Het resultaat is een hedendaagse en originele school. Het grote hoogteverschil dat de bouwkavel kent wist de architect uit te buiten tot een meerwaarde. Zo is de nieuwe Springveer een school met twee gelijkvloerse verdiepingen. Eentje voor de lagere school die via een groene speelplaats naadloos zal overgaan in het nog aan te leggen park. En eentje voor de kleuterschool die uitgeeft op het niveau van de huidige speelplaats.

 Op de hoogste verdieping is er een sportzaal, een teamlokaal, een leesplek en lokalen voor zorg en levensbeschouwelijke vakken. Op elk verdiep valt de grote centrale ruimte op. Ruimtes die multifunctioneel kunnen gebruikt worden. Overdekte speelruimte, refter, muzieklokaal, ruimte voor groepswerk… Klassen staan met elkaar in verbinding door veel glaspartijen richting de centrale ruimtes. Op die manier worden de centrale ruimtes een verlengstuk van de klassen. Dit schoolproject wordt net als 181 andere projecten gerealiseerd binnen het scholen-bouwproject Scholen van Morgen. De school wordt voor 80% gesubsidieerd. Gedurende dertig jaar betaalt  Gemeente Beersel een beschikbaarheidsvergoeding van 67.600 euro. Het onderhoud van het gebouw blijft gedurende die periode ten laste van de aannemer. Na 30 jaar wordt de gerealiseerde infrastructuur aan de gemeente overgedragen. Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester): “Een school bouwen ziet het gemeentebestuur als een generatie-overschrijdend project waarvan de kosten moeten verdeeld worden over meer dan één generatie. Een mooi verhaal voor een school die straks ook onderwijs moet bieden aan meerdere generaties.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 20 jan 2020
Hugo Devillé | 18 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2020
Hugo Devillé | 15 jan 2020
Hugo Devillé | 14 jan 2020
Hugo Devillé | 13 jan 2020

archief