HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - Succes voor vaarhappening

C21

HALLE / BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - Succes voor vaarhappening

Editiepajot_halle_vaarhappening_1_foto_sluys
De jaarlijkse vaarhappening. - Foto's Marc Sluys.
 
Editiepajot_halle_vaarhappening_2_foto_sluys
 

De jaarlijkse vaarhappening ter gelegenheid van de start van het toeristische vaarseizoen op en om de Brabantse en Brusselse kanalen was een groot succes.  
De bedoeling van deze startdag is de aandacht vestigen op de kanalen en op de belangrijke rol die ze beginnen te spelen voor de zachte recreatie en het toerisme. Het zijn trage, groene assen waarop aangenaam en rustig kan gevaren worden en waarlangs steeds meer gefietst en gewandeld wordt.

Volgens Jean-Pol Olbrechts, voorzitter van Kanaaltochten Brabant is deze vaar-, fiets- en wandelhappening heel belangrijk.

Jean-Pol Olbrechts: “Die is trouwens goed op weg om een echte massamanifestatie te worden, want we vermoeden dat we vandaag toch weer ongeveer tussen de 5 en de 8.000 deelnemers zullen kunnen begroeten. Maar vooral het principe zelf van het toeristisch-recreatieve medegebruik van de waterwegen, het feit dat we onze waterwegen, naast hun functie voor het goederenvervoer, ook kunnen gebruiken voor andere doeleinden, zoals recreatie en toerisme, ligt ons nauw aan het hart”.

FIETSLUS
Het Pajottenland en de Zennevallei hebben het initiatief genomen om een vernieuwd programma voor het kanaal en rivier te ontwikkelen. Het gaat hier om de kanaalomnibus en een vernieuwd programma inzake boottochten vanuit Halle richting zuiden, waarbij ook de Zenne als element sterker wordt benadrukt en over de nieuwe arrangementen zoals de fietslus Halle-Sint-Pieters-Leeuw, Beersel-Drogenbos-Anderlecht.

Jean-Pol Olbrechts: “Deze fietslus kan overal beginnen en eindigen. En kan bovendien op dinsdag gecombineerd worden met een vaartraject van de kanaalomnibus en zet aan om de bijzonderste bezienswaardigheden van deze gemeenten te bezoeken. Deze lus is aangesloten op de belangrijkste knooppunten van het openbaar vervoer. Inwoners van de Zennevallei kunnen hierdoor de eigen streek en het centrum van Anderlecht langs hun waterkant bezoeken, maar het zet vooral toeristen en recreanten vanuit Brussel aan om de zuidelijke Vlaamse Gordel met zijn prachtige kastelen en bezienswaardigheden op originele manier te leren kennen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2009
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief