Politiezone BEERSEL neemt nummerplaatherkenning in gebruik

C21

Politiezone BEERSEL neemt nummerplaatherkenning in gebruik

Editiepajot_beersel_anpr_foto_re
Een voorbeeld van een ANPR-installatie. - Foto RE.
 

Sinds eind april is één van de interventiewagens van de lokale politie Beersel uitgerust met een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) of met andere woorden een geautomatiseerd systeem voor nummerplaatherkenning.

Op het dak van de wagen staat een camera gemonteerd die permanent de nummerplaten van het tegemoetkomende verkeer of van de geparkeerde wagens inleest en vergelijkt met een paar databanken. Momenteel worden enkel de databank van de gestolen nummerplaten en de wagens die rondrijden zonder verzekering gebruikt. In de toekomst zullen de beschikbare databanken ongetwijfeld toenemen en zullen bijvoorbeeld ook de wagens met een verlopen technische schouwing of de wagens gebruikt door personen wiens rijbewijs werd ingetrokken automatisch gecontroleerd worden. De inspecteurs beschikken in de wagen eveneens over een mobiele dataterminal waardoor zij heel snel de identiteit van verdachte personen kunnen consulteren, evenals nagaan of voorwerpen en vervoermiddelen niet gestolen zijn. Via de mobiele dataterminal kunnen de inspecteurs communiceren met de centrale dispatching in Leuven.

Tegen de grote vakantie zal de politiezone Beersel ook kunnen beschikken over een anonieme wagen met een gelijkaardig maar discreter systeem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2009
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief