AMBACHT IN DE KIJKER 2009 – Brouwerij Oud-BEERSEL bij de finalisten

C21

AMBACHT IN DE KIJKER 2009 – Brouwerij Oud-BEERSEL bij de finalisten

Editiepajot_beersel_oud_beersel_foto_merckx
Gert Christiaens. (Foto Felix Merckx)
 

De vierde editie van “Ambacht in de kijker” stelt zich voor het eerst in de kijker over gans België. Uit 130 kandidaatsdossiers van hoge kwaliteit, verspreid over de 10 provincies koos het selectiecomité op 24 april elf prestigieuze dossiers. Elf laureaten die hun sector op waardige manier vertegenwoordigen. Ook onze streek heeft een laureaat, namelijk Gert Christiaens van Oud-Beersel (brouwer van bier op traditionele en artisanale wijze)
Of hij eindwinnaar wordt, weten we op 13 mei

Vooraleer het zo ver is, kreeg Gert Christiaens nog het bezoek van het selectiecomité. Hij moest zijn persoonlijk oeuvre en professionele levens wandel uiteenzetten.

 Gert Christiaens nam samen met zijn vriend Roland De Bus, in 2005 de geuzebrouwerij Oud-Beersel over van Henri Vandervelden. Intussen werd de vriend vervangen door vader Jos.
Van in het begin was het de bedoeling om terug oude kriek en oude geuze te brouwen. Het waren het lievelingsbieren van Gert.

Om met de productie te kunnen starten waren er verbouwingswerken nodig. Om hiervoor en ook om te beginnen met het brouwen van lambiek de nodige fondsen te vergaren lanceerden men in 2005 het Bersalis-bier.
In het voorjaar van 2007 bracht hij de eerste geuze en oude kriek van Oud-Beersel terug op de markt.

Gert Christiaens heeft zich voor de wedstrijd ingeschreven via een nieuwsbrief van Unizo. Op basis van het ingediende dossier werd een eerste schifting doorgevoerd.
Laureaat zijn van deze wedstrijd is voor Gert een erkenning voor wat hij doet.

Hij is ook tevreden dat de jeugd de oude lambiekbieren terug kent.
Gert Christiaens: “Enkele jaren terug wist de jeugd zelfs niet wat geuze of kriek was. De jonge generatie is zelfs sterk geïnteresseerd in de lambiekbieren”.

Gert staat in voor de productie, de administratie en de uitbating van de brouwerij. Vader Jos is bezig met de verkoop en het bezoek aan de klanten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief