BEERSEL - Galerie Dominium stopt ermee

C21

BEERSEL - Galerie Dominium stopt ermee

Editiepajot_beersel_dominium_foto_merckx
Bob van Damme in zijn galerie. (Foto Felix Merckx)
 

Na tien jaar en zowat 70 tentoonstellingen sluit galerie Dominium in Beersel definitief haar deuren. Dominium was de droom van kunstschilder Bob van Damme. De sluiting komt er omdat hij niet langer kan optornen tegen de crisis, het overaanbod en de desinteresse van velen.

Op 26 juni 1999 ging de eerste tentoonstelling van start, en sindsdien heeft Dominium steeds getracht esthetische kunst te brengen, wat een verdienste kan genoemd worden in deze tijden van non-kunst. De meeste exposanten waren Belgisch -Waals, Vlaams of Brussels - maar ook kunstenaars uit Spanje, Luxemburg, Frankrijk, Nederland, Italië, Zweden en Peru toonden hun werk in de Beerselse galerie. Naast de individuele tentoonstellingen van tientallen kunstenaars, organiseerde Bob van Damme en Dominium ook zeer gesmaakte thematentoonstellingen, die als ware totaalinstallaties waren opgevat. Er waren Musica, Archeologica, Primavera, Mystica, Exotica en Erotica. Er was een special rond luchtpistool of airbrush, waar de absolute Belgische top present was; en een selectie van de beste militaire kunstenaars in MILart.
Verder werden 8 edities van Classica gehouden, waarbij één maal per jaar echt klassieke kunst werd getoond, tot en met de 16e eeuwse Molenaar en Tobias Verhaegt, een leermeester van P.P. Rubens.

Kunstschilder Bob van Damme: “ Ik heb mij met hart en ziel aan mijn mooie galerie gewijd, maar kan niet langer optornen tegen de crisis, het overaanbod, de desinteresse van de meeste jongeren en van … de eigen gemeente. Met grote uitzondering van burgemeester Hugo Casaer, die zelf mee tentoonstelde bij de thematentoonstelling Exotica, heb ik niemand anders van het beleid hier gezien”.

LAATSTE TENTOONSTELLING
Dominium wil in schoonheid eindigen en organiseert nog een laatste echte tentoonstelling, met niemand minder dan één van de laatste grote landschapsschilders: Frans Van Damme.
Het is de vader van galerist Bob van Damme, maar vooral vermaard om zijn boszichten, parkzichten, en bloemen, en indertijd zeer bewonderd door de betreurde kunstkenner René Turkry. Deze tentoonstelling gaat door van zaterdag 16 mei (vernissagereceptie vanaf 15u) tot/met zondag 7 juni. Verder is er ook werk van Bob van Damme zelf, de schitterende houten beelden van Peter Tam, en een keuze aan tuinbeelden.

Open: vrijdag van 14-18 u en op zaterdag en zondag van10-18 u

Van 19 t/m 28 juni wordt dan een liquidatie-uitverkoop gehouden. Bob van Damme zal geen galerie meer uitbaten, maar schilderen zit in zijn vezels, en dat zal hij, ver van Beersel, verder doen in Liezele-Puurs, in Klein Brabant.

Open: vrijdag van 14 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur

Galerij Dominium, Schoolstraat 71 – 1650 Beersel 02 / 378 17 60
bob.vandamme@telenet.be
http://users.telenet.be/Dominium-Art

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 07 sep 2024
Hugo Devillé | 04 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 aug 2024
Hugo Devillé | 27 aug 2024
Hugo Devillé | 27 aug 2024
Hugo Devillé | 23 aug 2024
Hugo Devillé | 14 aug 2024
Hugo Devillé | 08 aug 2024
Hugo Devillé | 08 aug 2024
Marc Sluys / Elsie De Greef | 29 jul 2024

archief