BEERSEL - Stapel op boeken

C21

BEERSEL - Stapel op boeken

Editiepajot_08052009_stapel_op_boeken
Eerste graad De Boomhut met Ann Lootens. - Foto Bart Devillé.
 

Naar aanleiding van de jongste jeugdboekenweek won het eerste en tweede leerjaar van De Boomhut, Freinetschool in de Beerselse deelgemeente Alsemberg een auteurslezing van Ann Lootens.

Ter gelegenheid van de jeugdboekenweek werden alle Beerselse scholen aangeschreven en uitgenodigd door de plaatselijke openbare bibliotheek om deel te nemen aan de actie en spel “Stapel op boeken”.  36 Klassen gingen op de uitnodiging in en namen deel. Het eerste en tweede leerjaar van De Boomhut kwam als winnaar uit de bus.

Ann Lootens staat zelf in het onderwijs.  Zij is afkomstig van Brugge en schreef al meer dan vijftig boeken, vooral voor beginnende lezertjes.  Enkele titels zijn “Hoog en laag”, Plus en min”, Juf in de boom”, Nu en dan”, … .

Ann Lootens:” Ik schrijf graag boekjes voor deze lezertjes, omdat het een boeiende leeftijd is.  Ergens is het ook een specialiteit. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met alleen ’korte’ woordjes te gebruiken.”

Het is al een traditie van een achttal jaren dat de bib van Beersel deelneemt aan de Jeugdboekenweek en het spel “Stapel op Boeken” organiseert..

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief