BEERSEL DVK (eindelijk) nog eens kampioen

C21

BEERSEL DVK (eindelijk) nog eens kampioen

Editiepajot_12052009_bart_devillé__dvk_kampioen1
De kampioenenploeg / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_12052009_bart_devillé_dvk_kampioen2
De Davidskornuiten na de match uit de bol / foto Bart Devillé
Editiepajot_12052009_bart_devillé_dvk_kampioen3
Spelersvrouwen en spelerskinderen / foto Bart Devillé
Editiepajot_12052009_bart_devillé_dvk_kampioen4
Het Kampioenenorkest gaf er een patat op / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devillé_12052009_dvk_kampioen5
Een tevreden voorzitter met zijn Kornuiten / foto Bart Devillé
 

In het Beerselse of beter Dworpse socio-culturele- en sportieve leven kun je DVK of de Davidskornuiten niet meer wegcijferen. Na een seizoen dat in feite niet meer verkeerd mocht aflopen, werd al in de voorlaatste match van het seizoen, tegen Vollezele, de titel binnen gehaald en dan nog “thuis” op de Rilroheide. Het kon niet beter!

In 1970 maakte Dworp geen baby-boom mee, maar wel een opstoot van sportverenigingen. Niet alleen FC Dworp, de judoclub en de volley zagen het levenslicht, maar ook de Davidskornuiten.

Deze sportvereniging ontstond in de schoot van het Jongdavidsfonds en de supportersclub “Lode(Dekens) en zijn Kornuiten. Namen van toen: Lode Dekens, Jos Demol, Jaak Clerens, Karel Deknopper, Dolf Denayer, Toon Slootmans, Paul Westerhoff, Hugo Devillé en Armand Denayer. Aanvankelijk werd er alleen recreatief gevoetbald en omdat het goed liep werd besloten aan competitievoetbal te doen en er werd aangesloten bij het AVVV. De “werking” van de Daviskornuiten beperkte zich niet tot het sportieve alleen, ook het culturele kwam jaar na jaar aan bod. Met o.m.fietstochten naar de Ijzerbedevaart, optredens, organiseren van tentoonstellingen en wachtwoord, schouwburgbezoeken en andere uitstappen.

Tijdens het seizoen 80-81 werd voor de eerste maal kampioen gespeeld, op Eiland Ruisbroek langs de Meerweg te Ruisbroek. Tot het huidige seizoen wisselden de prestaties elkaar af. Soms wat minder, maar meestal “net niet”. Tot nu!.......

Vollezele werd met 6-0 verslagen en hierdoor kon de tweede geplaatste Saintoise DVK niet meer bijhalen. En het werd een feestelijke namiddag door de aanwezigheid van heel wat supporters, de fanfare Sint-Jozef Kesterbeek-Dworp en een barbecue aangeboden door de voorzitter, Geeraard Devillé, en secretaris Ludo Loeckx die beiden dit jaar 50 worden.

Coach Hans Demol: “Met fierheid mogen we toch zeggen de verdiende kampioenen te zijn. Er werd slechts twee maal verloren, twee maal gelijk en de rest gewonnen. Dit zegt toch genoeg. Naar volgend seizoen werden ook al drie versterkingen binnen gehaald. Nu al kijken we uit naar dè wedstrijd van het jaar tegen FC Leeuwerik.”

De spelers die hielpen bij het behalen van de titel: Epco Beke, Pieter Christaens, David Day, Pieter De Boeck, Johan De Coster, Johan Degieter, Chris Dehollogne, Gunther Dekens, Johan De Vits, Jeroen Hellinckx, Rudy Hofkens, Wouter Kestemont, Kevin Lissens, Olivier Lonbois, Nick Matton, Martijn Meurisse, Ronny Raeymaekers, Roel Samyn, Steven Surkeyn, Brendan Testaert, Rudy Vanderelst, Tom Van Haelen, Nick Van Orshaegen, Jean Weustenraed en Arno Wyverkens.

29 Augustus vindt het traditionele en jaarlijks voetbaltornooi van de Davidskornuiten plaats op de Rilroheide en 2 en 3 oktober wordt een Kaas- en Wijnfestijn georganiseerd in zaal Ons Huis te Dworp.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief