BEERSEL - N-VA verspreidt gratis sticker tegen Franstalige propaganda

C21

BEERSEL - N-VA verspreidt gratis sticker tegen Franstalige propaganda

Editiepajot_beersel_ben_weyts_foto_marc_sluys
N-VA-Kamerlid Ben Weyts. - Foto Marc Sluys.

N-VA-Kamerlid Ben Weyts en Katleen Bury uit Beersel verdelen meer dan 30.000 stickertjes met de boodschap “NEEN Geen Franstalige propaganda aub”, naar het voorbeeld van de gemeentelijke klevers omtrent reclamedrukwerk. Mensen kunnen de sticker op hun brievenbus kleven en zo te kennen geven dat ze genoeg hebben van de Franstalige propaganda.  

“Een verkiezingsfolder met inhoud én waar de mensen ook echt iets aan hebben” zo omschrijft Weyts zijn initiatief. Samen met de jonge advocate Katleen Bury, ook uit Beersel, wil Weyts meer dan 30.000 exemplaren aan de man brengen.

Aangezien de kieskring B-H-V nog steeds bestaat, ronselen Franstalige politici voor de komende Europese verkiezingen ook stemmen in Halle-Vilvoorde. Voor de Vlaamse verkiezingen groeperen de Franstaligen zich dan weer in de Union Francophone. Gevolg is dat ook in Vlaams-Brabant (eentalig) Franstalige verkiezingspropaganda wordt bedeeld met een voor Vlamingen dikwijls provocerende inhoud. Zo wordt bijvoorbeeld de aansluiting van de Vlaamse rand en zelfs heel Halle-Vilvoorde bij Brussel bepleit. 

Een handvol gemeentebesturen uit Halle-Vilvoorde verdeelt sinds kort een brievenbussticker waarmee men te kennen kan geven feestelijk te bedanken voor die Franstalige propaganda. Weyts nam het initiatief om zelf zulke sticker te maken en gratis te verdelen.

Het Beersels parlementslid hekelt vooral dat het gros van die propaganda wordt gesponsord met ons eigen belastinggeld. Want dankzij een overheidssubsidie krijgt verkiezingsdrukwerk bij De Post een korting van 50%. Dat behoort tot het takenpakket waarvoor de federale overheid de Post jaarlijks 300 miljoen euro toekent, samen met ondermeer de vroege levering van kranten.

De volksvertegenwoordiger diende in het federaal parlement een wetsvoorstel in dat er voor zorgt dat verkiezingsdrukwerk enkel nog aan voorkeurtarief verdeeld kan worden als het is opgesteld in de taal van het betrokken taalgebied. “Het is toch al te gek dat de Vlamingen vandaag buiten hun medeweten mee betalen voor die provocerende Franstalige verkiezingspropaganda” verduidelijkt Weyts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 24 jun 2024

archief