REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Politie_heel_goed

 Snelheidscontrole 
SINT-PIETERS-LEEUW - De politie van leeuw geeft ons de resultaten van de aangekondigde snelheidscontrole op 26/05 van  14 tot 16u Tijdens een snelheidscontrole op de Bergensesteenweg in Zuun werden 1135 voertuigen gecontroleerd. 149 Voertuigen reden te snel. De controle was aangekondigd via onze website. De hoogste snelheid was 105 km/u. Deze bestuurder werd geïntercepteerd en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Zeven bestuurders die een auto bestuurden met een buitenlandse nummerplaat werden geïntercepteerd, zij dienden de onmiddellijke inning ter plaatse te betalen.

Vandaag  27 mei 2009 werd van 07.45  tot 08.45 uur  een snelheidscontrole uitgevoerd langsheen de Postweg (Vlezenbeek) alwaar een snelheidsbeperking van 60 km/u van toepassing is. Van de 574 gecontroleerde voertuigen werden er 72 geverbaliseerd. Er werd een max.snelheid van 115 km/u genoteerd.

Boom op de weg
SINT-PIETERS-LEEUW - Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kwam door het onweer een boom op de rijbaan terecht in de Slesbroekstraat. De technische dienst van de gemeente kwam ter plaatse en  sloot uit veiligheidsoverweging de Slesbroekstraat af voor het verkeer.

20 personen opgepakt tijdens vierdaagse controleactie op het spoor
BRUSSEL, 25/05/2009.- Tijdens een grootscheepse nationale veiligheidsactie van de Spoorwegpolitie tijdens het Hemelvaartweekeinde van 21 tot 24 mei 2009 zijn 20 personen opgepakt. Een van hen is ter beschikking gesteld voor drugsfeiten en het bezitten van vals geld.

Deze zevende operatie « Veiligheid op het Spoor/Sécurité sur les Voies » was hoofdzakelijk gericht tegen de overlast op de treinen van en naar pretparken en recreatiedomeinen.

Doel van deze acties: de veiligheid van de reizigers en het spoorwegpersoneel verhogen door, naast de dagelijkse patrouilles, een extra vuist te maken tegen onder andere agressie, diefstal, drugs en overlast op en rond het spoor. Tijdens deze actie was er bijzondere aandacht voor de stations en treinen die van en naar pretparken en recreatiedomeinen rijden.

De actie heeft in het hele land plaatsgevonden tussen 21 en 24 mei 2009. Alle posten van de Spoorwegpolitie hebben aan de actie deelgenomen. Zo waren er onder andere controles op de spoorlijnen van en naar het pretpark Walibi (Waver), de recreatiedomeinen Nekkerspoel (Mechelen) en Halve Maan (Diest), op de treinen vanuit Brussel, tussen Antwerpen en Gent en Poperinge en Kortrijk. De Spoorwegpolitie heeft tijdens deze actie steun gekregen van het Interventiekorps.

Resultaten
In totaal zijn 2136 personen visueel gecontroleerd en 61 personen aan een grondige controle onderworpen. Eén persoon is ter beschikking gesteld van het parket omdat hij 44 valse bankbiljetten van 50 euro op zak had.

Er waren geen noemenswaardige incidenten met pretparkbezoekers. De massale aanwezigheid van de Spoorwegpolitie op het terrein heeft hier ongetwijfeld tot bijgedragen.
Gerechtelijke aanhoudingen: 15 (drugs, vals geld, valse documenten)

Administratieve aanhoudingen: 5 (2 illegalen, 3 ophouden controle identiteit)

Personen ter beschikking gesteld van het parket: 1 (drugs en vals geld)

Geseinde personen: 4 (adreswijziging, opsporen verblijfplaats,…)

Drugs: 88 gr cocaïne, 41 gr marihuana, 25,5 gr methadon,… 
In beslag genomen voorwerpen: 2200 euro (44x50 euro)

 

Alcohol- en snelheidscontroles in Vlaams-Brabant in juni
In juni controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant op rijden onder invloed en op overdreven of onaangepaste snelheid. Die controles vormen een onderdeel van het 'Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur'. Ze moeten leiden tot minder en minder ernstige verkeersongevallen in Vlaams-Brabant. De controles worden georganiseerd op vraag van de provinciale overheid die hiervoor samenwerkt met de lokale en federale politiediensten . 

Nog te veel verkeersongevallen worden veroorzaakt door chauffeurs die rijden onder invloed van alcohol. Nochtans werden in 2008 in Vlaams-Brabant in totaal 24.395 chauffeurs van voertuigen gecontroleerd. Er werden 1.122 chauffeurs positief bevonden Dit stemt overeen met 4,6% overtreders. 

Ook is één op drie verkeersongevallen te wijten aan overdreven of onaangepaste  snelheid. Te snel rijden verhoogt niet alleen het risico op een ongeval maar verhoogt eveneens het risico op een ernstig of dodelijk ongeval. In 2008 controleerden de lokale politiediensten in Vlaams-Brabant de snelheid van 1.213.591 voertuigen via bemande controles. Via onbemande camera's werd de snelheid van 46.116.666 voorbijrijdende voertuigen gecontroleerd. 

Resultaten controles in Vlaams-Brabant van april

In april verrichtten de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant gerichte controles op rijden onder invloed. De politiediensten lieten 237 chauffeurs blazen om na te gaan of er sprake was van strafbare alcoholintoxicatie.Voor 14 chauffeurs was dat het geval, wat overeenkomt met 5,9 % van het totaal aantal gecontroleerde personen. Als gevolg van deze controles hebben 4 chauffeurs hun rijbewijs onmiddellijk moeten inleveren op bevel van het parket.

In april werden ook controles op het dragen van de gordel gehouden in het kader van de campagne Bij mij ben je veilig. Tijdens deze controles werden 1.114  bestuurders of passagiers gecontroleerd. Voor 191 personen werd een onmiddellijke inning opgesteld en voor 4 personen een proces-verbaal op grond van het niet-naleven van de wettelijke verplichting om de gordel te dragen in de auto.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 24 jun 2024

archief