BEERSEL - Weyts wil stemming over goedkeuring Europese verkiezingen uitlokken

C21

BEERSEL - Weyts wil stemming over goedkeuring Europese verkiezingen uitlokken

Ben_weyts_plat
Kamerlid Ben Weyts (N-VA). - Foto Marc Sluys.

Kamerlid Ben Weyts (N-VA) gaat in de plenaire Kamer proberen een stemming uit te lokken over de geldigheid van de Europese verkiezingen in ons land. Hij hoopt daarmee de andere Vlaamse partijen ertoe te bewegen die verkiezingen ongeldig te laten verklaren, uit protest tegen de niet-splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. "Het is eenieders plicht deze unieke kans te grijpen", aldus Weyts.

Ben Weyts werd donderdagavond samen met zes collega's uitgeloot als lid van de commissie die zich moet uitspreken over de geldigheid van de Europese verkiezingen. De commissie moet zich buigen over de goedkeuring van de geloofsbrieven van de pas verkozen Europese parlementsleden en over eventuele klachten en betwistingen.

 Uiteindelijk beslist de commissie over een globaal proces-verbaal, dat nadien verhuist naar de Kamer, die akte neemt van de beslissing, maar in geval van betwisting dient te stemmen, aldus Weyts. Hij kondigt nu al aan de verkiezingen sowieso te zullen verwerpen en in de commissie de stemming te zullen vragen, net als op 25 juni in de plenaire Kamer.

Volgens Ben is het "een ideale gelegenheid voor alle Vlaamse voorstanders van de splitsing om hun stem te laten horen. Als de Vlaamse partijen weigeren de Europese verkiezingen geldig te verklaren, dan zullen de verkiezingen moeten worden overgedaan, deze keer met een gesplitste kieskring", aldus Ben Weyts.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 24 jun 2024

archief