BEERSEL - Groene Pluim prijs

C21

BEERSEL - Groene Pluim prijs

Editiepajot_bart_devillé_groene_pluim_beersel
Merkwaardige boom in Frans Degreefstraat in Alsemberg / foto Bart Devillé
 

Op voorstel van de milieuraad wordt dit jaar de Groene Pluim prijs is Beersel toegekend aan de eigenaar of pachter van een terrein op het grondgebied van de gemeente Beersel voor zijn merkwaardige waardevolle bomen.

Onderscheid wordt gemaakt tussen solitaire bomen in het landschap en solitaire bomen in eigen tuin. Bomen in bossen, fruitboomgaarden, parken en holle wegen komen niet in aanmerking. Elke Beerselaar kan zich kandidaat stellen voor beide categorieën. De laureaat van elke categorie ontvangt 125 euro, de tweede en derde geselecteerde respectievelijk 75 en 50 euro. Hoogte, dikte, soort….zijn criteria die de jury zal hanteren. Om te kunnen deelnemen stuurt men een foto van zijn/haar merkwaardige boom voor 15 september naar de dienst Leefmilieu. Vergeet wel niet de locatie te vermelden.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het najaar, gecombineerd met een power-point-presentatie over het bomen patrimonium in Beersel. Meer info volgt later.

Meer info en het volledige reglement is te verkrijgen op de dienst Leefmilieu(tel.02/359.17.17 of e-mail: info@beersel.be  .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville Marc Sluys | 03 jul 2024
Hugo Devillé | 01 jul 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024
Hugo Devillé | 28 jun 2024

archief