HALLE/ BEERSEL - Groep Colruyt volledig op eigen groene stroom tegen eind 2011

C21

HALLE/ BEERSEL - Groep Colruyt volledig op eigen groene stroom tegen eind 2011

Editiepajot_alsemberg_colruyt_foto_repro_agr
De zonnepanelen op het dak van Colruyt Alsemberg. - Repro AGR.
 

Tegen eind 2011 produceert de Groep Colruyt zelf al zijn stroom op milieuvriendelijke wijze. Daardoor wordt de distributeur uit Halle voor zijn elektriciteitsverbruik 100 % CO2-neutraal. Dat zal de Groep Colruyt realiseren dankzij een aantal nieuwe projecten met zonne- en windenergie, en het Fraxicor-project waarbij afval op milieuvriendelijke wijze omgezet wordt in groene stroom. Bovendien wil de Groep Colruyt het energieverbruik tegen 2014 met 10 % minder snel laten groeien dan vandaag.

Nu al 100 % groene stroom, vanaf 2011 ook volledig zelf geproduceerdDe Groep Colruyt werkt nu al volledig op groene stroom: een deel daarvan produceert het bedrijf zelf via windmolens en zonnepanelen, de rest koopt het voorlopig nog extern aan. Tegen eind 2011 wil Colruyt al zijn stroom zelf produceren. Daarom blijft de distributeur investeren in nieuwe projecten voor energie uit hernieuwbare bronnen.

Luc Rogge, directeur-generaal: "Waar het mogelijk is, plaatsen we bij nieuwbouw of renovatie zonnepanelen op het dak van onze winkels en distributiecentra. Daarnaast zijn sinds kort 2 nieuwe windturbines operationeel in Ieper. En recent nam de Groep Colruyt het bedrijf Fraxicor over, dat vet uit dierlijk afval op een milieuvriendelijke wijze omzet naar groene stroom. Om nog meer groene stroom te creëren, nemen we via het Eldepasco-project tegen 2013 nog 9 windturbines in de Noordzee in gebruik, op de ‘Bank zonder Naam’."

Colruyt blijft energie besparen
Sinds de lancering van het milieuprogramma Green Line in 1990 zoekt de firma continu naar nieuwe mogelijkheden om energie te besparen. De keuze voor gesloten diepvrieskoffers bespaart bijvoorbeeld 35 miljoen kWh per jaar. Dat komt overeen met het jaarlijkse verbruik van 10.000 gezinnen. En de parkings en distributiecentra verlichten we met hoogrendementslampen. Die zijn minder sterk en verbruiken dus minder energie, maar verlichten wel voldoende.

Luc Rogge:
"We hebben al heel wat grote en kleine projecten gerealiseerd. En dankzij een betere meting en opvolging zal Colruyt zijn energieverbruik nog verder beperken. Tegen 2014 willen we ons energieverbruik 10 % minder snel laten groeien dan vandaag. Bij dat engagement houden we ook al rekening met de groei van de firma."

Green Line
Colruyt zoekt voortdurend naar manieren om efficiënter met energie om te gaan. Dat past perfect binnen het Green Line-engagement dat de Groep Colruyt al in 1990 lanceerde.

Sindsdien heeft het bedrijf op het vlak van productie, recyclage en afvalverwerking veel grote en kleine inspanningen geleverd voor een beter leefmilieu. En ook met grondstoffen en energie wordt verstandig omgesprongen  Daarnaast blijft Colruyt ook investeren in meer groene energie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2009
Marc Sluys
Repro AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief