Vlaams Belang-BEERSEL stelt lijst voor en gaat voluit voor bestuursdeelname

C21

Vlaams Belang-BEERSEL stelt lijst voor en gaat voluit voor bestuursdeelname

Beersel_weer_van_ons3
 
Voor de eerste keer in de geschiedenis komt Vlaams Belang met een volledige lijst van 29 kandidaten op in Beersel. Met twee parlementsleden, twee bekende landbouwers en heel wat geëngageerde  Beerselaars zet de partij alles op alles om in de Zennegemeente het roer over te nemen. Opmerkelijk: de lijst telt meer vrouwen dan mannen. 
 
‘Beersel weer van ons’. Onder die slagzin stelde Vlaams Belang-Beersel zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor op de glooiende akkers van de Meigemheide.
 
Het actiefste gemeenteraadslid van Beersel, Klaas Slootmans trekt de lijst. Na een lange oppositietocht doet hij een gooi naar de sjerp. “De afschaffing van de opkomstplicht kan voor verrassingen zorgen. Wij hebben de meest gemotiveerde kiezers blijkt uit onderzoek. Als zij massaal naar de stembus trekken en de anderen doen dat minder, telt een Vlaams Belang stem dubbel.”  
 
Ook de nieuwe wetgeving biedt perspectieven denkt Slootmans. “Voor de eerste keer krijgt de kandidaat met de meeste stemmen het initiatiefrecht om te besturen. Bij de verkiezingen in juni haalde ik in Beersel 809 stemmen, het op één na beste resultaat. Het potentieel is er dus. Ik leg mijn lot in handen van de Beerselaars”.
 
Slootmans is Master in de Politieke Wetenschappen en was eerder woordvoerder van Bruno Valkeniers, Gerolf Annemans en Tom Van Grieken. Sinds 2019 zetelt hij in het Vlaams Parlement en de Senaat. Ook lokaal kan hij op 12 jaar ervaring rekenen in de Beerselse gemeenteraad.
 
Twee parlementsleden
Op plaats twee volgt Miranda Vandenbrande uit Dworp die vooral de groeiende zorgnoden en de piekende vereenzaming wil aanpakken. De derde plaats wordt bezet door de voormalige ceo van Brantano, Kurt Moons. Net als Slootmans werd Moons op 9 juni verkozen tot volksvertegenwoordiger. Een unicum in de Zennegemeente. Nooit eerder stonden er twee parlementsleden op eenzelfde gemeenteraadslijst. Volgens Moons is er vooral nood aan meer professionalisme en durf in het lokaal bestuur. "Uit de gemeentemonitor blijkt dat amper 30 procent van de inwoners nog vertrouwen heeft in het gemeentebestuur. Dat zegt genoeg. Ik wil mijn ervaring als bedrijfsleider inzetten voor een beter en Vlaamser Beersel."  
 
“Gezond boerenverstand”
Dat de partij de afgelopen jaren meer dan eens in de bres sprong voor de boeren laat zich ook voelen in de lijstvorming. Zo sieren zowel de Dworpse landbouwer Peter Deboeck als zijn Alsembergse collega-landbouwer, Rudy Demol de kieslijst. “Wij willen opnieuw gezond boerenverstand in de Beerselse politiek. Het huidige N-VA-beleid hypothekeert de leefbaarheid van onze boerderijen en dreigt het landelijk karakter van onze dorpen te verwoesten”, aldus Deboeck. “Door de bouwlagen te verhogen werken ze bovendien de verstedelijking in de hand en doen ze net het omgekeerde dan wat ze verkondigen. Hoog tijd dat we die ballon doorprikken”.
 
“Hou Brussel op een afstand”
Ook voormalig para en brandweerman Walter Losci dingt mee naar de gunst van de Beerselaars. “Ik zie dagelijks hoe de Brusselse taferelen dichterbij komen. Als we niet snel een dam opwerpen tegen de verBrusseling ondergaan wij hetzelfde lot als de hoofdstad. Dan worden wij een kopie van Brussel. Dat weiger ik werkloos te ondergaan. Wij hebben een verantwoordelijkheid ten aanzien van onze kinderen. Die neem ik ten volle”, vertelt Losci. 
 
Zuurstof voor verenigingen
Chantal Verhaeghe die in Lot bekend staat voor haar lokaal en vooral sportief engagement, steunt de lijst vanop plaats 10. “Ik wil opnieuw zuurstof geven aan onze verenigingen. Door de niet-indexering van de gemeentesubsidies, de gebrekkige infrastructuur en het gebrek aan steun geven steeds meer verenigingen er de brui aan, zoals het comité van de Kegelfeesten of de wijkgroep ‘Rond de Vaart’. Zij vormen het sociale weefsel van onze gemeente, maar krijgen van het huidig bestuur van Lijst burgemeester en N-VA stank voor dank. Zij verdienen maximale ondersteuning in plaats van tegenwerking.”
 
Nieuwe gezichten
Opmerkelijk is dat de partij ook heel wat nieuwe namen naar voor schuift. Zo gooien Frie Van Dam, Nancy Van de Gucht en Marc Van Volsem uit Huizingen, Luc De Pue uit Lot, Carine Mommaert uit Beersel en Brigitte Lanssiers, Kevin Massart, Jaak Suys en Sabrina Vanhove uit Dworp zich in de lokale kiesstrijd. Met Ina Craciun pakt de partij pakt ook uit met een kandidaat van niet-Belgische origine. De Roemeense woont intussen al meer dan 15 jaar in Dworp, werkt voltijds en heeft zich perfect geïntegreerd. “Ik spreek zelfs al een aardig woordje dialect”, aldus de kersverse kandidate.        
 
Pestbelasting afschaffen
Ook voormalig gemeenteraadslid Nadine Motten die bij vorige verkiezingen nog zo’n 500 stemmen wist te vergaren, kandideert. De Beerselse ondernemer Hugo Teirlinck duwt de lijst en heeft een duidelijke mening. “Het ondernemerschap in Beersel wordt gefnuikt door een resem aan lokale pestbelastingen zoals reclamebelasting en de belasting op economische bedrijvigheid. De N-VA beloofde ze af te schaffen maar deed net het omgekeerde. De belastinginkomsten op economische bedrijvigheid  stegen onder hun bewind van 1,2 miljoen naar 1,6 miljoen euro. Sinds zij aan de knoppen zitten, werden er al meer dan 50 belasting- en retributieverhogingen doorgevoerd. Hun woorden en hun daden staan diametraal tegenover mekaar.”
 
3 op 4 peuters heeft geen kinderopvang
Ook het nijpend tekort aan kinderopvang is een pijnpunt dat de partij dringend wil aanpakken. “Voor drie op de vier peuters is er geen plaats in de kinderopvang in Beersel. Wij  staan op plaats 290 van de 300 gemeenten. Schabouwelijk. Ik ken ouders waarvan één van hen noodgedwongen stopte met werken omdat ze bij ons geen opvang vinden. Anno 2024 is dat onaanvaardbaar. We moeten dringend een inhaalbeweging maken met extra capaciteit”, zucht Slootmans.  
 
Heropening zwembad  
Vlaams Belang-Beersel maakt ook een punt van de heropening van het zwembad van Huizingen. Volgens Slootmans is het ironisch genoeg de N-VA, die vandaag voor een nieuw zwembad pleit, die ervoor zorgde dat het huidige openluchtzwembad de deuren sloot. “Dat staat ook letterlijk in het verslag van de provincie. Technisch gezien kan het bestaande zwembad snel heropenen, alleen de politieke wil ontbrak. Die willen wij leveren. Anders zullen alleen diegenen die zich een eigen zwembad kunnen veroorloven nog buiten kunnen zwemmen in de buurt.”
 
"Trajectcontroles zijn gecamoufleerde pestbelasting"
Inzake mobiliteit wil de partij het circulatieplan in Lot en de trajectcontroles op de schop. “Die hebben niets te maken met verkeersveiligheid, maar alles met een rinkelende gemeentekassa. Op 1 jaar tijd brachten ze welgeteld 1 miljoen euro op. Het is een gecamoufleerde pestbelasting met 0 meerwaarde voor de inwoners”, aldus nog de lijsttrekker.  
 
Geen fusie tussen Beersel, Halle en Leeuw
Tot slot verzet de partij zich met klem tegen de fusie tussen Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Uit de lopende regeringsonderhandelingen blijkt dat N-VA die van bovenaf verplichten. Voor ons is dat onbespreekbaar. Wij willen geen grootstad worden.”
 
Lijst Vlaams Belang-Beersel 13 oktober 2024
 
1 Klaas Slootmans
2 Miranda Vandenbrande
3 Kurt Moons
4 Peter Deboeck
5 Rudy Demol
6 Frie Van Dam
7 Luc De Pue 
8 Carine Mommaert
9 Brigitte Lanssiers
10 Chantal Verhaeghe
11 Kevin Massart
12 Christine Van de Catsye 
13 Walter Losci
14 Vic Vanderhaegen
15 Jaak Suys  
16 Liliane Verheyen
17 Willy Dekens
18 Marc Van Volsem
19 Lea Van den Eynde
20 Louis Vandenbrande
21 Ina Craciun
22 Frans Van De Schoot
23 Nancy Van de Gucht
24 Veronique Eker
25 Sabrina Vanhove
26 Rita Straus
27 Huguette Portaels
28 Nadine Motten
29 Hugo Teirlinck
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 sep 2024
Hugo Deville | 07 sep 2024
Hugo Devillé | 04 sep 2024
Hugo Devillé | 29 aug 2024
Hugo Devillé | 27 aug 2024

archief