BEERSEL - De eerste school-marktdag in De Boomhut

C21

BEERSEL - De eerste school-marktdag in De Boomhut

Editiepajot_bart_devillé__eerste_schooldag_in_de_boomhut2
De eerste schooldag in De Boomhut in Alsemberg / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devillé__eerste_schooldag_in_de_boomhut
De eerste schooldag in De Boomhut in Alsemberg / foto Bart Devillé

Dat de eerste schooldag van De Boomhut altijd iets speciaal is, wisten we al lang. Leerkrachten en directie maken er steeds een toffe dag van, zowel voor de leerlingen als de ouders.

Deze keer werden de kinderen van De Boomhut verwelkomd op een Cubaanse boerenmarkt. Op de speelplaats stonden verschillende kraampjes waar de kinderen terecht konden bij hun leerkracht.  De leerkrachten hadden zich voor de gelegenheid uitgedost als marktkramers. Op de achtergrond klonk er Cubaanse muziek. De kinderen kregen een opdracht: schoenen van hun ouders poetsen, een raadsel oplossen, fotozoektocht, … .  In ruil daarvoor kregen ze een appel en een koek in hun boodschappentas.  De kleuters kregen ook stoepkrijt en een ballon, de lagere schoolkinderen konden een post-it blokje + potlood in hun tas stoppen en de leerlingen van het secundair was er een USB-stick voorzien.
Tijdens de dag noteren de kinderen hun indrukken van die eerste schooldag op een post-it.  Deze worden tegen het einde van de dag verzameld op de speelplaats. Zo kunnen de ouders lezen hoe hun kinderen deze dag ervaren hebben.
De marktdag is een verwijzing naar het schoolproject.  De rode draad is het boek ‘Maria Dolores Esperanza’.  Kunst en cultuur is het thema waar dit jaar schooljaar rond gewerkt zal worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief