DWORP - Diamant voor Albert en Solleke

C21

DWORP - Diamant voor Albert en Solleke

Dworp_diam_teirlinck_g
De familie Teirlinck. - Foto Marc Sluys
 
Dworp_diam_teirlinck_e
 
Dworp_diam_teirlinck_f
 

Albert Teirlinck (88) en Solange (Solleke) Develterre (84) uit Heesterken 24 of de Meigemheide in Dworp zijn 60 jaar gehuwd op 23 september maar vierden dit al 1 september of de eerste schooldag.

Albert is afkomstig van Anderlecht en Solange of Solleke van Uitkerke tegen Blankenberge. De familie Develterre kwam echter naar Vorst bij Brussel wonen omdat de heer des huizes er werkte. Hun eerste afspraak maakten zij aan ’t gazettekot op de Place St Denis in Vorst, maar omdat Solleke achter het gazettekot stond had Albert haar van op de tram niet onmiddellijk gezien, zodat hij mocht terug komen. Het kwam echter allemaal in orde en hij maakte van Solleke ook “nen supporter” van “den Anderlecht”. Na hun huwelijk kwamen zij naar Dworp wonen, eerst op de Bruineput, nadien op de Karenberg en de Kerkstraat om uiteindelijk te belanden op de Meigemheide, nu Heesterken. “En hier willen wij altijd blijven wonen, het is hier prachtig”.

Zij kregen drie zonen, Mark, Hugo en Ptarick en hebben al drie kleinkinderen, Wendy, Johan en Alix. Solleke was bediende tot ze moeder werd van Marc en vanaf dan zorgde zij voor het huishouden. Albert was ingenieur in de mechanica, werkte als zelfstandige, o.m. voor Puratos, waarvoor hij de hele wereld afreisde en overal kwam. Momenteel genieten zij nog volop van hun “oude dag”….. “ Alles in ’t oog houden in de omgeving en zorgen voor de kleinkinderen.” Daar Solleke wat sukkelt met de gezondheid staat Albert ook dag en nacht voor haar klaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2009
Hugo Devillé
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief