BEERSEL - Hoofd van Boeddhabeeld is terug

C21

BEERSEL - Hoofd van Boeddhabeeld is terug

Editiepajot_beersel_boedha_foto_kos
Het Boeddhabeeld is terug volledig. (Foto KOS)

Het Boeddhahoofd is terug, weliswaar beschadigd. CC de Meent waardeert dit. Na een week gekheid is het hoofd en het verstand teruggekeerd.

De massale persbelangstelling waarop de diefstal (of uit de hand gelopen grap) van het Boeddhahoofd afgelopen week kon rekenen heeft ervoor gezorgd dat de daders wroeging hebben gekregen.
 
Vrijdagavond kreeg men in CC De Meent een tip waar men het hoofd zou leggen, om teruggevonden te worden. De daders brachten het hoofd naar de Diepestraat, op enkele 100den meters van CC de Meent, en belden ons nadat ze het daar achtergelaten hadden op.
 
Johan Vanlier van CC De Meent: “Hun identiteit is noch voor ons, noch voor de kunstenaar van belang. Het dossier is afgesloten bij de politie.
Verschillende tips gaven ons vermoedens en na hun uit de hand gelopen grap hebben ze wroeging gekregen. Dat is voor ons voldoende”.
 
Deze vervelende gebeurtenis gaat op het openingsfeest van CC De Meent aanstaande vrijdag een positief vervolg geven.
 
De opluchting is groot. Nog een reden om uitgebreid te vieren op ‘Beersel Bollywood’ het Aziatisch verwenfeest van CC de Meent, bibliotheek Beersel en alle culturele verenigingen in de gemeente Beersel, tevens de opener van het nieuwe cultuurseizoen. Nu vrijdag 9 oktober vanaf 18.30 u.
 
André Vanderelst, de maker het beeld, werkte intussen verbeten aan een nieuw hoofd, als positieve boodschap. Op 9 oktober wil CC de Meent daar met het publiek aan meewerken. Zij nodigen iedereen uit mee aspirant-beeldhouwer te zijn om mee te bouwen aan een troostende gezellin voor de beschadigde Boeddha.
 
Danny Sluys van de Halse carnavalgroep De Gebeure houwde het voorontwerp uit. En iedereen mag op vrijdagavond zijn ‘touch’ aan de Aziatische Godin geven.

Het feit dat het hoofd terug is juis voor 'Beersel Bollywood', zal misschien bij velen toch een belletje doen rinkelen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2009
Felix Merckx
Foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief