BEERSEL / LENNIK - Kowalskipenning voor de vzw Kankerconnectie

C21

BEERSEL / LENNIK - Kowalskipenning voor de vzw Kankerconnectie

Editiepajot_lennik_cheque_foto_merckx
Gisèle Guillaume ontvangt het geld uit de handen van Willy De Bie (past-voorzitter kasteel van Gaasbeek) en Jos Van Gutschenhoven (zonevoorzitter). Foto Felix Merckx
 

In restaurant de “Molensteen” in Gaasbeek (Lennik), werd de Lions Kowalskipenning uitgereikt aan het project vzw Kankerconnectie, organisatie die er naar streeft om geïsoleerde kankerpatiënten meer contactmogelijkheden te bezorgen met de buitenwereld.

De Kowalskipenning is een penning die jaarlijks binnen een zone (een zone is een onderverdeling binnen de structuur van de Lions) wordt uitgereikt, met daaraan verbonden steun van 2.500,00 EUR, aan een door de zone verkozen project. Elke Club van de zone mag hiervoor maximaal 2 projecten indienen en uiteindelijk wordt er één project weerhouden. Het project werd ingediend door LC Kasteel van Gaasbeek. 
 
De zone bestaat uit volgende Clubs: LC Kasteel van Gaasbeek, LC Pajottenland, LC Sint Genesius Rode, LC IJsedal Tervuren, LC Grimbergen en LC Wezembeek Ruwendal
 
VZW KANKERCONNECTIE
Deze VZW Kankerconnectie, met maatschappelijke zetel in Beersel streeft er naar om geïsoleerde kankerpatiënten meer contactmogelijkheden te bezorgen met de buitenwereld.
 
Dit initiatief is gegroeid uit een dramatische gebeurtenis die An Guillaume uit Alsemberg overkwam. Zij verloor het leven op 28 maart 2007 aan een slepende strijd tegen leukemie. Deze strijd bracht ze oa. door in een isolatiekamer van het UZ Jette. Het zijn vooral die periodes die haar zwaar wogen omdat ze zo fel geïsoleerd was van de buitenwereld. Deze jonge tiener had de grootste moeite om uit haar sociaal isolement te treden. Om haar verhaal te kunnen vertellen gaf An op haar zeventiende een boekje uit om haar ervaringen deelachtig met anderen te maken. Zij wou niet vergeten worden
 
Ter nagedachtenis van An en onder de drijvende kracht van haar broer Tom werd er beslist om met het krachtige levensverhaal iets aan te vangen. Met vrienden en sympathisanten werd een VZW gecreëerd die zou ijveren om kankerpatiënten meer mogelijkheden te geven om tijdens de lange duur van behandeling met de buitenwereld in contact te blijven en te treden. Dit geeft het gevoel aan de patiënten dat ze er blijven bij behoren. Dankzij de technologische mogelijkheden van vandaag is dat vandaag allemaal mogelijk. Er werden reeds tal van activiteiten georganiseerd zoals lesmarathons, snoepverkopen in scholen van Beersel, Alsemberg, Halle en Groot-Bijgaarden, een fuif, een aid-week aan de KUB en dergelijke mee. Ook een aantal bedrijven steunden het initiatief.
Met de opbrengsten daarvan konden er zes computers met een internetaansluiting, draadloos toetsenbord en webcam gekocht worden. Deze werden in elke kamer van de Steriele Eenheid van het UZ Jette geplaatst.
 
Nu dit gerealiseerd is wel de VZW verder gaan en haar actie verder uitbreiden in alle ziekenhuizen waar er een Steriele Eenheid is.
 
Uit interviews met artsen en patiënten, iedereen weet hoe belangrijk een computer is in het leven van jongen mensen, blijkt hun tevredenheid met het initiatief. Zij kunnen een DVD bekijken, kunnen hun leer- en schoolachterstand enigszins beperken en kunnen ze met perspectief en hoop hun ziekte doorwerken.
 
De eerstvolgende activiteit die gepland is is het organiseren van een veiling van gesponsorde kunstwerken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief