BEERSEL - De “Armand’Spirit” een primeur

C21

BEERSEL - De “Armand’Spirit” een primeur

Editiepajot_bart_devill__lancering_armand_spirit
lancering Armand'Spirit / foto Bart Devillé
 

Wanneer half mei Armand Debelder geconfronteerd werd met 36.000 liter Lambiek die naar de vaantjes leken en 60.000 flessen die mochten(moesten) worden weggegoten, was hij de wanhoop nabij. Het voortbestaan van geuzebrouwerij 3 Fonteinen was bedreigd.

Gelukkig ging er bij Armand een lichtje branden… Inderdaad, op momenten dat alles verkeerd loopt ontstaan soms de meest fantastische dingen. Armand dacht meteen aan de lambik die hij in de herfst van 2008 liet distilleren voor een Italiaanse klant. Het resultaat was schitterend, maar na berekening van de kostprijs bleek het geen drank om op grote schaal te produceren. Bovendien had hij lambik nodig voor het assembleren van de Oude Geuze.

Maar nu maakte Armand van de nood een deugd. Dank zij Luc Pauwels, leraar aan Coovi te Anderlecht, werd een hele ploeg geuzeliefhebbers gemobiliseerd die de flessen openden en zodoende werd de verwarmde geuze gerecupereerd. Het bier ging naar de Distellerie de Biercé in het Waalse Ragnies bij Thuin. Deze distilleerderij, bekend van zijn Eau de Villée, is een van de meest traditionele, maar ook modernste van Europa. Van de Oude Geuze 3 Fonteinen werd een eau-de-vie gedestilleerd. Of de redplank van Brouwerij 3 Fonteinen die hier door en dank zij de solidariteit van o.m. Frank Boon en Brouwerij Lindemans het hoofd boven water kon houden.

En dat is meteen ook een wereldprimeur! Nog nooit eerder werd een eau-de-vie van Oude Geuze gestookt. Dit pure distillaat kreeg de naam van Armand’Spirit, zinnebeeld van de passie en authenticiteit van Armand Debelder.

Armand’Spirit is een pittige eau-de-vie met 40%alcohol volume, die verrast door zijn  aromatische geuzeneus en zijn mooie ronde afdronk. De geur en de smaak van de  houten vaten waarin de lambik rijpt zijn heel subtiel aanwezig. Kortom, Armand’Spirit heeft een pure ziel van Oude Geuze, is zuiver en authentiek.

Let op! Het aanbod is beperkt tot 6.000 genummerde flessen van 50 cl. Het is dan ook een uitzonderlijk product dat wellicht nooit meer zal gemaakt worden. Liefhebbers vinden deze unieke Eau-de-vie van Oude Geuze in Brouwerij 3 Fonteinen, Streekproductencentrum Halle, Streekproductenwinkel De Groene Gordel Grimbergen, ABS Drinks bvba Herent, B.V.S. Brouwerij De Zennevallei Georges Wittouckstraat Sint-Pieters-Leeuw en ook in Grobbendonk, Mol, Mechelen, Hasselt, Brugge, Zedelgem, Oostakker, Malmedy, Arlon en via Internet Huis van de geuze Bvba Panneels en Partners Tuitenberg 55 Lennik www.huisvandegeuze.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief