Gemeente BEERSEL lanceert een prijsaanvraag voor 7 automatische externe defibrillatoren.

C21

Gemeente BEERSEL lanceert een prijsaanvraag voor 7 automatische externe defibrillatoren.

Editiepajot_defibrillator
Repro E P

Op initiatief van burgemeester Hugo Casaer en in overleg met de lokale politie, het OCMW en cc De Meent, wenst Beersel zeven defibrillatoren aan te kopen om hartpatiënten in geval van nood zeer vlug te kunnen helpen.

Het is medisch bewezen dat een zeer vlug ingrijpen de kansen om een hartaanval te boven te komen, sterk vergroot.
 
Deze toestellen zullen niet op vaste punten langs de straten komen maar wel zullen er drie toestellen geplaatst worden in de interventievoertuigen van de lokale politie en één blijft ter beschikking op het commissariaat. Deze politiewagens zijn bij melding vaak als eerste ter plaatse en de agenten zullen trouwens allen een vorming krijgen voor het gebruik van het toestel. Ook het OCMW neemt een toestel over voor installatie in de Ceder, centrum voor ouderenzorg Beersel. Eveneens in de Meent, een verzamelplaats voor velen, zal een toestel aanwezig zijn, alsook in het gemeentehuis.
 
Nuttig is ook dat de toestellen binnen de 12 seconden een automatische ECG-analyse uitvoeren en bepalen of de defibrillatie nodig is.
 
De firma die na prijsvergelijking zal weerhouden worden moet tevens instaan voor de vorming of opleiding voor het gebruik van het toestel.
 
Met deze aankoop wenst Beersel onmiddellijk behulpzaam te kunnen zijn in noodgevallen en hartpatiënten te helpen in afwachting van de aankomst van de opgeroepen arts of transport naar ziekenhuis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2009
Marc Sluys
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief