BEERSEL - Vredesbos aangeplant

C21

BEERSEL - Vredesbos aangeplant

Editiepajot_bart_devill__vredesbos1
Aanplanting Vredesbos aan Beemd in Huizingen / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__vredesbos2
Aanplanting Vredesbos in Huizingen / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__vredesbos3
Vele nieuwe bomen in het Vredesbos / foto Bart Devillé
 

In de week van 24 tot 29 november werd in de Beemd te Huizingen een Vredesbos aangeplant. Dit als uitbreiding op de voorziene bebossingswerken van het najaar 2009. Samen is dit goed voor 9.000 streekeigen bomen en struiken.

Meer dan 400 leerlingen van het derde en vierde leerjaar basisonderwijs van Beerselse scholen droegen hun boompje bij: Sint Victor Beersel, St Victor Bulo, GBS Lot, De Boomhut, St.Victor Alsemberg, GBS Huizingen, GBS Dworp, GBS Alsemberg en GBS Lot. Zij staken de handen uit de mouwen 24, 25, 26 en 27 november. Het gemeentebestuur en de kindergemeenteraad riepen alle inwoners en kinderen met groene vingers op om mee te planten op zondag 29 november wanneer de eigenlijke boomplantactie plaats vond. Op deze dag werden ook nog 3 ‘vredes’-bomen extra aangeplant door burgemeester Hugo Casaer, kinderburgemeester Silke De Ceukelaire en schepen van Leefmilieu Els Germis.

Het Vredesbos wil een link leggen tussen bos, klimaat en vrede. Het nieuwe Vredesboszal de voortdurende zorg en inspanningen voor vrede en duurzame ontwikkeling, zowel bij ons als in de hele wereld, symboliseren. De initiatiefnemers willen via dit bosplantproject ook de brug maken met kinderrechten: recht op zuivere lucht, zuiver water, groene ruimte, duurzame en herbruikbare grondstoffen.

Het Vredesbos is een initiatief van het gemeentebestuur in samenwerking met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, Friends of the Earth en Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede) waar ook Beersel is bij aangesloten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief