VLAAMS-BRABANT - HUIZINGEN - Provinciedomeinen trokken nooit meer bezoekers

C21

VLAAMS-BRABANT - HUIZINGEN - Provinciedomeinen trokken nooit meer bezoekers

Huizingen_kasteel_domein_
Het Domein van Huizingen kon dit jaar rekenen op een record aantal bezoekers. - Foto Marc Sluys
 

 

Het recreatieseizoen 2009 was bijzonder goed voor de provinciedomeinen van Vlaams-Brabant. De vier domeinen bereikten meer volk dan de voorbije jaren. Het voorbije seizoen hebbenin totaal meer dan 453.000 Vlaams-Brabanders de vier provinciedomeinen bezocht.

 

"De Vlaams-Brabantse provinciedomeinen trokken nooit meer volk dan tijdens het voorbije seizoen. Dat het goede weer heeft bijgedragen tot schitterende resultaten, staat buiten kijf. Maar we zijn ervan overtuigd dat de investeringen die de provincie de voorbije jaren deed op het vlak van veiligheid en infrastructuur vruchten afwerpen" zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen."Wat de veiligheidssituatie in de domeinen betreft, waren er geen noemenswaardige incidenten te vermelden. Niettemin blijft veiligheid in de domeinen een aandachtspunt".

 

Het Provinciedomein Huizingen wist met in totaal 210.940 bezoekers zijn bezoekersaantallen met 25% te doen stijgen ten opzichte van 2008. Het zwembadbezoek lag zelfs met 45.094 bezoekers 38% hoger dan vorig seizoen.

"Het Provinciedomein Huizingen is een veilig domein, waar het aangenaam toeven is", weet gedeputeerde Walter Zelderloo. "De tuinen en het bos aan de rand van de speeltuinen bieden voldoende schaduw bij warm zomerweer. Het openluchtzwembad bood verfrissing in een rustig kader".

 

Provinciedomein Halve Maan Diest trok met 119.219 verkochte toegangtickets 29% meer bezoekers dan vorig seizoen. Op topdagen was het koppen lopen op het witte zandstrand aan het recreatiezwembad met nieuwe waterglijbanen. "Het is aangenaam om vast te stellen dat het publiek nieuwe attracties weet te appreciëren", zegt gedeputeerde Walter Zelderloo,"we zijn dan ook tevreden dat de nieuwe minigolf in de Halve Maan eveneens een topper is".

 

De toegang tot het Provinciedomein Kesse-Lo is gratis. Het is dus moeilijk om precieze bezoekersaantallen te kennen. De zomerse wandelingen toonden aan dat er dit seizoen veel volk was. Het ploeterbad, waar de bezoekers wel geregistreerd worden, noteerde met 63.478 bezoekers recordcijfers sinds de renovatie in 2005: een stijging van 39% ten opzichte van vorig seizoen. Het domein zal zich verder als een domein op maat van gezinnen met jonge kinderen. Binnenkort wordt er een speellandschap aangelegd.

 

Wat Provinciedomein Het Vinne te Zoutleeuw betreft, tonen ramingen van bezoekersaantallen (59.967 bezoekers) dat er een stijging is van 17.9% ten opzichte van vorig seizoen. "Het Vinne is als natuurrecreatief domein met bijzondere aandacht voor personen met een handicap een unicum in onze provincie. We stellen vast dat dit domein een groeiend publiek van natuurliefhebbers weet aan te trekken", zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. De plaatsing van een nieuwe uitkijkhut in 2010 zal ongetwijfeld nog meer volk lokken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief